gorące kanapki z pomidorami i krewetkami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Bagietkę pokroić w plastry o szerokości 1 cm, posmarować olejem roślinnym z obu stron i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem.
2. Gotuj krewetki we wrzącej osolonej wodzie przez 3 minuty. Wrzuć krewetki do durszlaka i ostudź. Zostaw kilka do dekoracji, resztę Wyczyść.
3. Pomidory umyć, pokroić w cienkie plasterki.
4. Zetrzyj ser na grubej tarce.
5. Na każdym plasterku bagietki ułóż warstwy: zioła prowansalskie-ser-pomidory – krewetki – ser-zioła prowansalskie.
6. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170°C na 7-10 minut.
7. Połóż gotowe kanapki na talerzu, udekoruj liśćmi sałaty i nieobranymi krewetkami.
2. Gotuj krewetki we wrzącej osolonej wodzie przez 3 minuty. Wrzuć krewetki do durszlaka i ostudź. Zostaw kilka do dekoracji, resztę Wyczyść.
3. Pomidory umyć, pokroić w cienkie plasterki.
4. Zetrzyj ser na grubej tarce.
5. Na każdym plasterku bagietki ułóż warstwy: zioła prowansalskie-ser-pomidory – krewetki – ser-zioła prowansalskie.
6. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170°C na 7-10 minut.
7. Połóż gotowe kanapki na talerzu, udekoruj liśćmi sałaty i nieobranymi krewetkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g

