gorące kanapki z pomidorami i krewetkami

kolorowe kanapki na świąteczny stół. Danie z kuchni restauracyjnej.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 13 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 8 % 2 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 35 min
1. Bagietkę pokroić w plastry o szerokości 1 cm, posmarować olejem roślinnym z obu stron i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem.
2. Gotuj krewetki we wrzącej osolonej wodzie przez 3 minuty. Wrzuć krewetki do durszlaka i ostudź. Zostaw kilka do dekoracji, resztę Wyczyść.
3. Pomidory umyć, pokroić w cienkie plasterki.
4. Zetrzyj ser na grubej tarce.
5. Na każdym plasterku bagietki ułóż warstwy: zioła prowansalskie-ser-pomidory – krewetki – ser-zioła prowansalskie.
6. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170°C na 7-10 minut.
7. Połóż gotowe kanapki na talerzu, udekoruj liśćmi sałaty i nieobranymi krewetkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy