skład / składniki
metoda gotowania
Grzyby maślane są dość "oślizgłe", więc musisz zwrócić należytą uwagę na proces przygotowawczy.
więc przygotowujemy grzyby:
1. Dobrze spłucz masło i dokładnie je wyczyść.
2. Opłucz masło jeszcze kilka razy i namocz je w bardzo zimnej wodzie z solą przez 10-15 minut.
3. Gotuj grzyby w osolonej wodzie (po gotowaniu przez 5-10 minut).
4. Odcedź wodę z oleju i opłucz je w durszlaku pod bieżącą wodą.
5. Pozwól, aby nadmiar wody spłynął.
podczas gdy woda spływa z grzybów, możesz przejść do głównej części gotowania:
1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie podsmażyć na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.
2. Pokrój gotowane masło na małe kawałki.
3. Dodaj grzyby na patelnię i smaż, aż płyn całkowicie odparuje.
4. Sól do smaku.
podawanie, przechowywanie, użytkowanie:
- gotowe danie można natychmiast podać na stole w czystej postaci lub w razie potrzeby przyprawione ziołami / czosnkiem;
- do przechowywania kawioru włóż do szklanego pojemnika i wstaw do lodówki (okres przechowywania-kilka dni);
- do długotrwałego przechowywania włóż gorący kawior do sterylnych słoików i sterylizuj (wystarczy 15 minut po zagotowaniu wody).
użyj kawioru do robienia kanapek, jako nadzienia do pasztecików, naleśników, jako przystawki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 23 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g