macrurus zapiekany z ziemniakami

przepyszne danie z ryb głębinowych z dodatkiem warzyw. Przygotuj! Bardzo podobał mi się przepis-smak gotowego dania jest po prostu niesamowity. Ryba podobała się wszystkim-zarówno bliskim, jak i krewnym, którzy właśnie odwiedzili. A nawet małego siostrzeńca. Ugotowałem ziemniaki razem z rybą, możesz tego nie robić, ale wydawało mi się, że będzie to wyjątkowo smaczne.
JożykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 8 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 44 % 8 g
76 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 55 min

ugotujmy więc pyszną rybę z ziemniakami:

- ziemniaki myjemy i gotujemy;
- ryby czyścimy, myjemy i suszymy ręcznikiem;
- pocieramy tuszę solą, przyprawami, sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 minut;
- ziemniaki kroimy wzdłuż na 4-6 plasterków;
- natrzyj blachę do pieczenia olejem, połóż rybę na środku;
- rozłóż ziemniaki wokół, połóż kilka cytrynowych pierścieni na rybie
(ziemniaków nie można piec razem z rybą, ale podawać gotowane-wybierz opcję do smaku);
- przykryj folią i piecz wszystko przez maksymalnie 15 minut w temperaturze od 180 do 200 stopni Celsjusza.

podawaj z koperkiem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Macrurus - 60   kcal/100g

Podobne przepisy