Conquiglioni-makaron muszle nadziewane ricottą z pesto

niezwykła przekąska z włoskim motywem! Udekoruj stół i zaskocz gości! Wieczorem Goście i myślisz, co ugotować jednocześnie oryginalne, proste, szybkie i smaczne? W takim razie ten przepis jest właśnie dla ciebie-zorganizuj przyjazne spotkania w stylu włoskim: z makaronem, ricottą, pesto.
snejokAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 41 % 21 g
węglowodany 39 % 20 g
329 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

gotuj muszle conquiglioni w osolonej wodzie, aż al dente będzie gotowe. Spuścić wodę, umyć makaron pod bieżącą zimną wodą, osuszyć i odstawić.

do nadzienia ubij ricottę z pesto, dodaj posiekany estragon i pieprz, sól.

Wypchaj muszle. Przed podaniem nadziewane muszle można przechowywać w chłodnym miejscu.

tuż przed podaniem zrumienić orzeszki piniowe z posiekaną trybulą na patelni, ostudzić i udekorować nimi muszle.

podawaj danie w temperaturze chłodnej lub pokojowej. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarhun - 40   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sos Pesto - 565   kcal/100g
  • Trybula - 237   kcal/100g
  • Ricotta - 174   kcal/100g
  • Muszle makaronu - 344   kcal/100g

Podobne przepisy