Conquiglioni-makaron muszle nadziewane ricottą z pesto
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotuj muszle conquiglioni w osolonej wodzie, aż al dente będzie gotowe. Spuścić wodę, umyć makaron pod bieżącą zimną wodą, osuszyć i odstawić.
do nadzienia ubij ricottę z pesto, dodaj posiekany estragon i pieprz, sól.
Wypchaj muszle. Przed podaniem nadziewane muszle można przechowywać w chłodnym miejscu.
tuż przed podaniem zrumienić orzeszki piniowe z posiekaną trybulą na patelni, ostudzić i udekorować nimi muszle.
podawaj danie w temperaturze chłodnej lub pokojowej. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarhun - 40 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sos Pesto - 565 kcal/100g
- Trybula - 237 kcal/100g
- Ricotta - 174 kcal/100g
- Muszle makaronu - 344 kcal/100g