skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj warzywa i mozzarellę do przygotowania sałatki. Lepiej jest wziąć młodą białą kapustę lub szpic. Obierz marchewki i cebulę, usuń łodygę i nasiona z papryki. Umyj warzywa i liście sałaty w zimnej wodzie i odcedź solankę z mozzarelli.
Krok 2:
Posiekaj kapustę w cienkie paski i wyślij do głębokiej salaterki.
Krok 3:
Wstępnie wysuszone papierowe serwetki, pokrój arkusze sałaty losowo lub rozerwij ręce na małe fragmenty, Wyślij do kapusty.
Krok 4:
Pokrój młode ogórki w plasterki lub półkola, dodaj je do salaterki.
Krok 5:
Posiekaj paprykę cienkimi piórami, a cebulę w pierścienie lub półpierścienie.
Krok 6:
Ser mozzarella pokrój w drobną kostkę i zetrzyj marchewki na grubej tarce lub użyj koreańskiej tarki do marchwi. Wyślij wszystkie składniki do kapusty z ogórkami.
Krok 7:
Pozostały ostatnie poprawki. Umyte i wysuszone warzywa pokrój średniej wielkości. Od zieleni po sałatkę, pietruszka i koperek są dobre, użyłem ich w przepisie. W razie potrzeby możesz wziąć świeżą bazylię lub kolendrę. Dodaj warzywa do sałatki, sól i pieprz do smaku, dopraw rośliną lub oliwą z oliwek według uznania.
Krok 8:
Wszystko dokładnie wymieszaj, spróbuj, czy jest wystarczająca ilość soli, jeśli to konieczne, a następnie dodaj sól.
Krok 9:
Podawaj!
& nbsp; jakich arkuszy sałaty użyć? Odpowiednie są tutaj wszystkie rodzaje sałaty liściastej: Rzym, szpinak, Batavia, sałata liściasta lub góra lodowa. Wszystkie te gatunki mają wiele korzystnych właściwości i są niskokaloryczne.
& nbsp;często robię taką sałatkę na późny obiad, okazuje się pożywna dzięki mozzarelli i całkiem odpowiednia do diety.
Jeśli nie masz czerwonej cebuli, możesz wziąć białą sałatkę lub szalotkę. Odmiany te mają łagodniejszy smak w przeciwieństwie do cebuli i nie są zbyt gorzkie w gotowym naczyniu.
posiekaną i doprawioną sałatkę wyślij na 10-15 minut do lodówki, aby ją schłodzić, a przed podaniem dokładnie wymieszaj. Ta opcja jest idealna na gorące, upalne dni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g