skład / składniki
metoda gotowania
pokrój kapustę w paski. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Drobno posiekaj jabłka i pieprz.
wlej pieprz, sól, cukier na dno patelni i wlej olej roślinny. Rozprowadzamy tam pokrojone warzywa i jabłka, dodajemy trochę wody. Doprowadzić do wrzenia.
jak tylko się zagotuje-zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 20 minut, a następnie dodaj esencję octu, gotuj przez kolejne 10 minut.
układamy obrabiany przedmiot w suchych, wysterylizowanych słoikach, zwijamy, odwracamy i wkładamy pod koc. Okazało się, że około 7 puszek po 0,7 litra. Zimą wystarczy włożyć pokrojone ziemniaki do bulionu lub wody, pod koniec gotowania dodać słoik zupy do garnka, gotować przez 4-5 minut, wlać warzywa zupa jarzynowa ze słoika jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g