zupa z saury rybnej w puszkach z warzywami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
opłucz ryż. Pokrój marchewki i cebulę.
podsmaż marchewkę i cebulę na oleju roślinnym na patelni. Przenieś na patelnię.
zalej warzywa litrem wody. Gdy woda się zagotuje, dodaj ryż do garnka i gotuj przez 10-15 minut.
Dodaj saurę w puszkach do zupy (wstępnie spuść olej z puszki), przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10. Następnie pozwól zupie trochę zaparzyć. Następnie można podawać ze świeżymi ziołami (posiekać i posypać na talerzu).
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g