Ser Paneer
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
musisz zagotować garnek z mlekiem (6 szklanek) na średnim ogniu, aby mleko się nie przypaliło, od czasu do czasu mieszając. Po 10 minutach gotowania wymieszaj nieco mniej niż szklankę soku z cytryny i pół szklanki wody i powoli wlej do mleka, powoli mieszając.
mleko powinno zacząć się zwijać, możesz dodać więcej soku z cytryny, jeśli proces nie jest wystarczająco aktywny. Poczekaj kilka minut. Odcedź Paneer przez sito pokryte gazą B3-4 warstwy opłucz Paneer (wewnątrz gazy) zimną wodą, aby usunąć smak cytryny. Wyciśnij wodę. Wciśnięty Paneer należy lekko ugniatać, aby nadać mu pożądaną konsystencję i usunąć okruchy, aby wygodnie było z nim pracować
mleko powinno zacząć się zwijać, możesz dodać więcej soku z cytryny, jeśli proces nie jest wystarczająco aktywny. Poczekaj kilka minut. Odcedź Paneer przez sito pokryte gazą B3-4 warstwy opłucz Paneer (wewnątrz gazy) zimną wodą, aby usunąć smak cytryny. Wyciśnij wodę. Wciśnięty Paneer należy lekko ugniatać, aby nadać mu pożądaną konsystencję i usunąć okruchy, aby wygodnie było z nim pracować
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g