cukierki z suszonych owoców, suszonych moreli i suszonych śliwek i orzechów
skład / składniki
14
porcje:
metoda gotowania
w blenderze zmiel wszystkie orzechy i odstaw na bok. Zmiel wszystkie suszone owoce tym samym blenderem. Połącz orzechy, mieszankę suszonych owoców i otręby w misce. Zwiń cukierki rękami i zwiń w posypkę (kakao, sezam, wiórki kokosowe) i wyślij do przechowywania w zamrażarce, aż stwardnieją. Następnie przechowuj w lodówce. Jeśli delektujesz się 1-2 kawałkami, zapasy wystarczą na tydzień)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Otręby - 165 kcal/100g