cukierki z suszonych owoców, suszonych moreli i suszonych śliwek i orzechów

zdrowe słodycze bez szkody dla szczupłości! Opcje składników mogą się różnić. Wszystko zależy od tego, jakie masz suszone owoce i orzechy. Możesz również użyć orzechów jako nadzienia: orzechów laskowych, migdałów. Metoda gotowania jest bardzo prosta i nie zajmuje dużo czasu.
BlueLabelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 29 % 20 g
węglowodany 59 % 41 g
364 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

w blenderze zmiel wszystkie orzechy i odstaw na bok. Zmiel wszystkie suszone owoce tym samym blenderem. Połącz orzechy, mieszankę suszonych owoców i otręby w misce. Zwiń cukierki rękami i zwiń w posypkę (kakao, sezam, wiórki kokosowe) i wyślij do przechowywania w zamrażarce, aż stwardnieją. Następnie przechowuj w lodówce. Jeśli delektujesz się 1-2 kawałkami, zapasy wystarczą na tydzień)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Otręby - 165   kcal/100g

Podobne przepisy