rzuć pikantne pomidory na zimę

ostre pomidory na zimę. Spodoba ci się!
kisik07Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
17 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 14 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

W sezonie zbiorów w moim kraju zawsze jest dużo pomidorów i słodkiej papryki, dochodzi do tego, że naprawdę nie ma gdzie ich położyć. Nie wyrzucaj jedzenia, od dawna zamykam pomidory na zimę zgodnie z tym przepisem kulinarnym.
aby przygotować pomidory z papryką, musimy najpierw dokładnie spłukać trzylitrowy słoik i obrócić go. Następnie umyj pomidory pod bieżącą wodą. Powinny być jędrne i dojrzałe. Nie możesz użyć świeżego pomidora, ponieważ cała praca pójdzie na marne, ponieważ zepsuty pomidor, uwalniając bakterie, w końcu zepsuje wszystko, co jest w słoiku. Następnie dokładnie spłucz seler i pietruszkę w ciepłej wodzie. Następnie włóż pomidory do słoika, dodając pietruszkę, paprykę i seler. Przygotuj solankę. Do solanki zbieramy 2 litry wody na patelnię, dodajemy ocet, sól i cukier. Kładziemy na kuchence i gotujemy do wrzenia. Następnie wlej gorącą solankę do trzylitrowego słoika i odstaw na 5 minut. Następnie ponownie napełnij słoik solanką i zwiń metalową pokrywką, oczywiście wcześniej, gotując przez 3 minuty. Odwróć słoik do góry nogami i przykryj prześcieradłem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy