Szkocka zupa z soczewicy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
jeśli lubisz różnorodność w przyziemnej kuchni, to ta zupa z soczewicy przepis będzie darem niebios. Ponieważ ten przepis kulinarny jest przygotowywany szybko, takie produkty są zawsze pod ręką lub w dowolnym sklepie, a ponadto jest smaczny i zdrowy. Proponuję spróbować zrobić szkocką zupę z soczewicy. A do tego potrzebujemy soczewicy. Jeśli chcesz, aby zupa okazała się tłuczona, weź czerwoną, szybko się gotuje. Ale to w naszym jedzeniu proponuję brązowy lub zielony. Ma smak orzechów.Umyj go i posortuj, ponieważ mogą się tam znaleźć małe kamyki.Napełnij zimną wodą i podpal. Wszystkie nasze warzywa smażymy na oleju i wrzucamy tutaj bekon. Kiedy nasze ziarna są gotowe, wymieszaj je ze smażeniem, wszystkimi przyprawami i czosnkiem. Pozwól mu nadal gotować na kuchence, aż będzie gotowy. Ogólnie rzecz biorąc, zgodnie z zasadami tę zupę należy ubić w blenderze, ale osobiście tego nie robię. Ale to już na inny gust. Zamiast boczku można również użyć żeberka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g