Szkocka zupa z soczewicy

pikantna, pyszna i obfita zupa z soczewicy i bekonu!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 16 % 4 g
węglowodany 56 % 14 g
140 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
jeśli lubisz różnorodność w przyziemnej kuchni, to ta zupa z soczewicy przepis będzie darem niebios. Ponieważ ten przepis kulinarny jest przygotowywany szybko, takie produkty są zawsze pod ręką lub w dowolnym sklepie, a ponadto jest smaczny i zdrowy. Proponuję spróbować zrobić szkocką zupę z soczewicy. A do tego potrzebujemy soczewicy. Jeśli chcesz, aby zupa okazała się tłuczona, weź czerwoną, szybko się gotuje. Ale to w naszym jedzeniu proponuję brązowy lub zielony. Ma smak orzechów.Umyj go i posortuj, ponieważ mogą się tam znaleźć małe kamyki.Napełnij zimną wodą i podpal. Wszystkie nasze warzywa smażymy na oleju i wrzucamy tutaj bekon. Kiedy nasze ziarna są gotowe, wymieszaj je ze smażeniem, wszystkimi przyprawami i czosnkiem. Pozwól mu nadal gotować na kuchence, aż będzie gotowy. Ogólnie rzecz biorąc, zgodnie z zasadami tę zupę należy ubić w blenderze, ale osobiście tego nie robię. Ale to już na inny gust. Zamiast boczku można również użyć żeberka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Soczewica suszona nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Soczewica suszona gotowana - 106   kcal/100g
  • Soczewica - 340   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy