skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Odetnij górę żarówki.
Krok 3:
Gotuj.
Krok 4:
Pokrój filety,
Krok 5:
Ziemniaki.
Krok 6:
Posiekaj koperek,
Krok 7:
Zielona cebula.
Krok 8:
Dodaj sól,
Krok 9:
Pieprz.
Krok 10:
Wymieszaj.
Krok 11:
Podziel na warstwy.
Krok 12:
Do sosu pokrój cebulę,
Krok 13:
Pocieraj marchewki.
Krok 14:
Podsmaż cebulę,
Krok 15:
Marchew,
Krok 16:
Koncentrat pomidorowy,
Krok 17:
Wymieszaj.
Krok 18:
Dodaj wodę,
Krok 19:
Sól.
Krok 20:
Dusić do miękkości.
Krok 21:
Ułóż warstwy cebul
Krok 22:
I farsz,
Krok 23:
Może być w dwóch rzędach.
Krok 24:
Dodaj wodę. Dusić.
Krok 25:
Rozłóż sos i
Krok 26:
Gotowe żarówki.
Krok 27:
Smacznego.
wskazane jest, aby wziąć duże żarówki, ale możesz mieć średnie.
obierz cebulę. Spodziewaj się, że dodasz dwie średnie cebule-jedną do mięsa mielonego, drugą do sosu.
i wypchamy duże żarówki. Odetnij górną część żarówki i gotuj całkowicie przez 15 minut, aby gorycz zniknęła i można ją było podzielić na warstwy. Wyjmujemy, gdy żarówki stają się miękkie. Pozwól mu ostygnąć i wyciśnij środek (dodaj go do mięsa mielonego), a następnie ostrożnie usuń warstwy.
gotowanie mięsa mielonego. Drobno posiekaj filet, ziemniaki w kostkę, koperek, cebulę i zieloną cebulę, dodaj sól, pieprz do smaku (możesz przyprawić według własnego uznania). Dobrze wymieszaj.
w szerokim rondlu lub patelni (można gotować na parze w mantnicy) kładziemy warstwy cebul i nadziewamy je mielonym mięsem (aby później sprawdzić gotowość). Na górze możesz ułożyć drugie piętro żarówek. Wlej wodę do około połowy cebul. Dusić na małym ogniu. Na koniec musisz nałożyć kawałki masła na mięso mielone, aby je namoczyć.
przygotowanie sosu. Pokrój cebulę, pocieraj marchewki. Smażyć cebulę na oleju roślinnym, dodać marchewkę i smażyć, a następnie koncentrat pomidorowy, wymieszać, wlać około pół szklanki wody, dodać sól do smaku, wymieszać, dusić do miękkości.
rozłóż sos na szerokim talerzu, na nim gotową nadziewaną cebulę. Lub polej sosem na wierzchu.
podawać ze śmietaną.
mięso mielone można zrobić z dowolnym ryżem, na przykład jak na Gołąbkach. Filet z kurczaka lub mięso można przewijać w maszynce do mięsa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g