cebula faszerowana ziemniakami i kurczakiem

oryginalny sposób na przedstawienie kontrowersyjnego warzywa! Oryginalność. Możesz nadziewać dowolne warzywa. Nie próbowałeś faszerować cebuli?
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 43 % 10 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odetnij górę żarówki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój filety,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ziemniaki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj koperek,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zielona cebula.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj sól,

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pieprz.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podziel na warstwy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Do sosu pokrój cebulę,

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pocieraj marchewki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podsmaż cebulę,

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Marchew,

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Koncentrat pomidorowy,

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wymieszaj.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dodaj wodę,

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Sól.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dusić do miękkości.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Ułóż warstwy cebul

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    I farsz,

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Może być w dwóch rzędach.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Dodaj wodę. Dusić.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Rozłóż sos i

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Gotowe żarówki.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Smacznego.

wskazane jest, aby wziąć duże żarówki, ale możesz mieć średnie.
obierz cebulę. Spodziewaj się, że dodasz dwie średnie cebule-jedną do mięsa mielonego, drugą do sosu.
i wypchamy duże żarówki. Odetnij górną część żarówki i gotuj całkowicie przez 15 minut, aby gorycz zniknęła i można ją było podzielić na warstwy. Wyjmujemy, gdy żarówki stają się miękkie. Pozwól mu ostygnąć i wyciśnij środek (dodaj go do mięsa mielonego), a następnie ostrożnie usuń warstwy.

gotowanie mięsa mielonego. Drobno posiekaj filet, ziemniaki w kostkę, koperek, cebulę i zieloną cebulę, dodaj sól, pieprz do smaku (możesz przyprawić według własnego uznania). Dobrze wymieszaj.

w szerokim rondlu lub patelni (można gotować na parze w mantnicy) kładziemy warstwy cebul i nadziewamy je mielonym mięsem (aby później sprawdzić gotowość). Na górze możesz ułożyć drugie piętro żarówek. Wlej wodę do około połowy cebul. Dusić na małym ogniu. Na koniec musisz nałożyć kawałki masła na mięso mielone, aby je namoczyć.

przygotowanie sosu. Pokrój cebulę, pocieraj marchewki. Smażyć cebulę na oleju roślinnym, dodać marchewkę i smażyć, a następnie koncentrat pomidorowy, wymieszać, wlać około pół szklanki wody, dodać sól do smaku, wymieszać, dusić do miękkości.

rozłóż sos na szerokim talerzu, na nim gotową nadziewaną cebulę. Lub polej sosem na wierzchu.
podawać ze śmietaną.
mięso mielone można zrobić z dowolnym ryżem, na przykład jak na Gołąbkach. Filet z kurczaka lub mięso można przewijać w maszynce do mięsa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy