ucho pstrąga z serem

najdelikatniejsza bogata zupa dla całej rodziny! Ucho pstrąga z serem to dość szybki sposób na rozpieszczanie krewnych pyszną zupą rybną ze zdrowego pstrąga o przyjemnym serowym smaku i apetycznym aromacie!
nadiniAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 5 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 36 % 4 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

tuszę pstrąga dokładnie obrać i wypatroszyć wnętrze. Nie musisz odcinać płetw i ogona - są idealne do bogatego bulionu rybnego. Następnie ryby należy umyć w zimnej wodzie i wysuszyć. Pokrój pstrąga na duże kawałki i włóż do garnka. Napełnij czystą wodą pitną i podpal. Zagotuj wodę w garnku i usuń pianę, która tworzy się na powierzchni. Następnie włóż sól morską, liść laurowy i ziele angielskie. Obierz cebulę i bezpośrednio w całości, bez siekania, włóż do garnka z rybą. Gotuj bulion i pstrąga na małym ogniu, przykrywając garnek pokrywką, przez około pół godziny.

następnie wyjmij gotowanego pstrąga z patelni na talerz, aby jeszcze bardziej ostygł. I odcedź sam bulion przez sito, oddzielając cebulę przypraw. Przecedzony bulion rybny ponownie wlej z powrotem do garnka.

obierz ziemniaki, pozostałą cebulę i marchewkę, opłucz. Pokrój ziemniaki w drobną kostkę, drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na średniej tarce.

posiekane warzywa włożyć do wcześniej ugotowanego bulionu pstrągowego i ponownie podpalić. Na średnim ogniu zagotuj zawartość garnka. A następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj warzywa w bulionie pod pokrywką, aż będą całkowicie ugotowane (20-30 minut, w zależności od wielkości i odmiany ziemniaków).

podczas gotowania warzyw pokrój gotowanego pstrąga. Usuń wszystkie kości i pokrój filety rybne na kawałki.

ser topiony obrać z opakowania i zetrzeć na grubej tarce.

gdy ziemniaki będą gotowe, włóż kawałki gotowanego pstrąga i startego roztopionego sera do garnka w bulionie. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i koperek. Skosztuj zupy i dodaj trochę więcej soli morskiej, jeśli to konieczne. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw zupę na chwilę pod przykryciem przez 10 minut. Przed podaniem ucho można doprawić dodatkowo posiekanym koperkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy