skład / składniki
metoda gotowania
tuszę pstrąga dokładnie obrać i wypatroszyć wnętrze. Nie musisz odcinać płetw i ogona - są idealne do bogatego bulionu rybnego. Następnie ryby należy umyć w zimnej wodzie i wysuszyć. Pokrój pstrąga na duże kawałki i włóż do garnka. Napełnij czystą wodą pitną i podpal. Zagotuj wodę w garnku i usuń pianę, która tworzy się na powierzchni. Następnie włóż sól morską, liść laurowy i ziele angielskie. Obierz cebulę i bezpośrednio w całości, bez siekania, włóż do garnka z rybą. Gotuj bulion i pstrąga na małym ogniu, przykrywając garnek pokrywką, przez około pół godziny.
następnie wyjmij gotowanego pstrąga z patelni na talerz, aby jeszcze bardziej ostygł. I odcedź sam bulion przez sito, oddzielając cebulę przypraw. Przecedzony bulion rybny ponownie wlej z powrotem do garnka.
obierz ziemniaki, pozostałą cebulę i marchewkę, opłucz. Pokrój ziemniaki w drobną kostkę, drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na średniej tarce.
posiekane warzywa włożyć do wcześniej ugotowanego bulionu pstrągowego i ponownie podpalić. Na średnim ogniu zagotuj zawartość garnka. A następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj warzywa w bulionie pod pokrywką, aż będą całkowicie ugotowane (20-30 minut, w zależności od wielkości i odmiany ziemniaków).
podczas gotowania warzyw pokrój gotowanego pstrąga. Usuń wszystkie kości i pokrój filety rybne na kawałki.
ser topiony obrać z opakowania i zetrzeć na grubej tarce.
gdy ziemniaki będą gotowe, włóż kawałki gotowanego pstrąga i startego roztopionego sera do garnka w bulionie. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i koperek. Skosztuj zupy i dodaj trochę więcej soli morskiej, jeśli to konieczne. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw zupę na chwilę pod przykryciem przez 10 minut. Przed podaniem ucho można doprawić dodatkowo posiekanym koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g