zupa pomidorowa z ziemniakami z fasoli wołowej
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
pokrój wołowinę na średnie kawałki.
dodaj mięso, fasolę i jedną całą marchewkę do garnka lub miski multicookera, zalej wodą, solą. Gotuj na małym ogniu lub w trybie "Duszenia" przez 2 godziny.
w tym czasie przygotuj sos na patelni.
pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki na grubej tarce i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor.
zalej warzywa sokiem pomidorowym i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
pokrój ziemniaki w kostkę i dodaj do garnka.
dodaj ugotowany dressing, sól i pieprz do smaku, dodaj liść laurowy i gotuj przez kolejną godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g