skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Warzywa i jajka ugotować, schłodzić, obrać. Zetrzyj warzywa na grubej tarce. Podziel jajka na białka i żółtka. I zetrzyj osobno na drobnej tarce.
Krok 2:
Na dużym płaskim talerzu ułóż liście sałaty jako podstawę i dekorację sałatki. Połóż starte ziemniaki pierwszą warstwą, nadając im kształt gwiazdy. Zajmie to większość gotowanych ziemniaków, mniejszą część należy pozostawić na kolejną warstwę.
Krok 3:
Otwórz słoik saury, włóż 2/3 puszki bez soku do osobnej miski i rozgnieć widelcem. Połóż rybę na warstwie ziemniaków, zachowując kształt gwiazdy.
Krok 4:
Ułóż pozostałe ziemniaki w następnej warstwie. I chociaż jest bardzo mało na warstwę, wystarczy częściowo przykryć rybę i zalać ją trzema łyżeczkami soku z ryby ze słoika. Mniej potrzebujesz majonezu.
Krok 5:
Następna warstwa marchewki. Tę warstwę należy posmarować niewielką ilością majonezu. To kwestia gustu, ktoś lubi sałatki z dużą ilością, ktoś z mniejszą ilością. Dlatego możesz pokryć warstwy według własnych upodobań.
Krok 6:
Następnie ostrożnie ułóż drobno starte białko jajka na wierzchu wyłożonej marchewki, uważając, aby zamknąć wszystkie marchewki. Posmaruj tę warstwę majonezem.
Krok 7:
Ostatnią warstwą jest żółtko. Rozłóż go na gwiazdce. Jeśli to możliwe, posyp ściany boczne. Udekoruj według własnego uznania. Z dekoracją można i kreować. Rozłóż na przykład nie tylko liczbę 23, ale wszystkie ściany boczne ziarnami granatu. Smacznego! Szczęśliwego Dnia Obrońcy Ojczyzny!
ponieważ sałatka jest mała, Cała puszka saury może być dużo. Ale czasami w słoiku jest więcej płynu niż ryb. W takim przypadku musisz użyć całej saury. Możesz użyć nie tylko saury, ale także każdej innej ryby w puszkach. Możesz także wziąć gotowane lub smażone, pieczone lub solone ryby, na przykład czerwone. W takim przypadku sałatka okaże się świąteczna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g