skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Pokrój pierś z kurczaka w niezbyt drobną kostkę.
Krok 3:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 4:
Ogórki podzielić na kilka części. Pokrój koła na przyszłe koła czołgu. Odłóż również brzegi ogórka.
Krok 5:
Pokrój resztę ogórka w niezbyt dużą kostkę.
Krok 6:
Wymieszaj pierś, ser, ogórki i kukurydzę, odłóż trochę kukurydzy do dekoracji.
Krok 7:
Dodaj majonez.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj.
Krok 9:
Podziel jajka na żółtka i białka.
Krok 10:
Żółtka pokroić w kostkę i dodać do całkowitej masy sałatki.
Krok 11:
Zetrzyj białka na drobnej tarce do dekoracji.
Krok 12:
Pokrój cebulę tak drobno, jak to możliwe. Odłóż jedno Piórko cebuli do dekoracji.
Krok 13:
Dodaj cebulę do białek.
Krok 14:
Posiekaj zieleninę koperkową tak drobno, jak to możliwe. Zostaw kilka gałązek kopru do dekoracji.
Krok 15:
Koperek Dodaj do masy białek i cebuli.
Krok 16:
Dodaj majonez do masy białkowej.
Krok 17:
Dobrze wymieszaj.
Krok 18:
Na dużym talerzu ułóż sałatkę, nadając jej Kwadratowy kształt.
Krok 19:
Przykryj sałatkę masą białkową.
Krok 20:
Przymocuj koła do zbiornika z ogórków.
Krok 21:
Rozłóż gąsienicę kukurydzą.
Krok 22:
Z wierzchołków ogórka zrób włazy na górze.
Krok 23:
Połóż zbiorniki paliwa z połówek ogórka.
Krok 24:
Aby zrobić pistolet, Piórko zielonej cebuli napełnij spaghetti. Przed sałatką ułóż gałązki koperku-przebranie.
Krok 25:
Smacznego! Szczęśliwego Dnia Obrońcy Ojczyzny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g