skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Sól, dodaj curry według uznania. Smaż filety do miękkości przez 10 minut, Czas gotowania zależy od wielkości kostek. Nie trzeba go wysuszyć, filet powinien pozostać delikatny i soczysty w środku. Jeśli podczas smażenia z mięsa wydziela się zbyt dużo soku, musisz go spuścić, nie będzie potrzebny.
Krok 3:
Zetrzyj ser na drobnej tarce, aby warstwa sera w sałatce była bardziej przewiewna i obszerna. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Jajka na twardo zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4:
Umyj jagody winogron, osusz, pokrój na pół. Jeśli są kości, usuń je nożem.
Krok 5:
Wymieszaj majonez ze śmietaną. Teraz musisz zebrać sałatkę. Możesz zbierać sałatkę warstwową w formie dzielonej. Zbierz sałatkę, układając produkty warstwami i pokrywając każdą warstwę mieszanką śmietany i majonezu. Najpierw połóż filet z kurczaka i trochę sosu, a następnie warstwę jajek, posmaruj sosem.
Krok 6:
Następnie orzeszki ziemne i ser. Posmaruj również każdą warstwę sosem.
Krok 7:
Udekoruj sałatkę winogronami na wierzchu. Włóż sałatę do lodówki na noc, aby sałata dobrze się nasiąkła.
Krok 8:
Smacznego! Szczęśliwego Dnia Kobiet 8 Marca! Miłości i szczęścia!
oryginalna i delikatna sałatka Tiffany z soczystym filetem z kurczaka. Warto spróbować dla niezwykłej, ale smacznej kombinacji produktów. Kurczak, ser, winogrona i orzechy to świetny kwartet! Sałatkę Tiffany można przygotować na każde święto, na przykład na Nowy Rok, urodziny, a zwłaszcza 8 marca! Taka sałatka stanie się prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. W święta wszystkie gospodynie domowe stają przed dylematem: co byłoby tak smaczne, wykwintne i spektakularne do ugotowania? Tiffany to świetny wybór. Sałatki z winogronami i kurczakiem są nadal niezwykłe w tradycyjnym menu, ale ta kombinacja jest tak harmonijna i wyrafinowana, że przystawka o pięknej nazwie Tiffany na zawsze pozostanie w świątecznym menu. Witryny kulinarne ze zdjęciami i książkami są pełne ogromnej różnorodności smakołyków na świąteczny stół. Pierwsze miejsce wśród nich należy do przekąsek: są to pyszne sałatki warzywne z orzeszkami pinii, doprawione oliwą z oliwek i bardziej satysfakcjonujące przekąski z majonezem i składnikami mięsnymi. Tiffany to wyjątkowy rodzaj sałatki. Idealnie dobrane składniki tworzą niepowtarzalną gamę smaków: winogronowy przeplata się z kurczakiem, orzechowy-z serowym smakiem. Warto wybrać odpowiednie składniki i dowiedzieć się, jak przygotować danie. Skład przysmaku, jak przystało na arcydzieło, jest niezwykle prosty: zawiera zwykłe, tradycyjne składniki, które są dostępne dla każdego. Ale warto zastąpić orzechy włoskie pistacjami, cedrami lub migdałami i gotowanym kurczakiem – wędzonym lub grillowanym, zmienić tylko rodzaj sera, a już danie, jak diament na słońcu, będzie lśniło innymi aspektami. Pierś z kurczaka, ser, jajka i orzechy są częścią klasycznego przepisu na sałatkę, którego nazwa pochodzi od marki Tiffany. Przygotowanie zapewnia obecność głównych składników, a ich ilość, rodzaj i sposób przetwarzania można zmieniać w zależności od smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g