skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Musisz wcześniej ugotować wołowinę, ziemniaki, marchewkę i buraki.
Krok 2:
Sałatka jest formowana za pomocą specjalnej kwadratowej formy. Musisz umieścić go na środku talerza. Pierwsza warstwa: ziemniaki ugotować w mundurze, ostudzić, obrać, zetrzeć na grubej tarce, ułożyć na dnie foremek, zrobić siatkę majonezu.
Krok 3:
Druga warstwa: gotuj wołowinę do miękkości, ostudź, drobno posiekaj i wymieszaj z połową ząbka czosnku, przepuszczoną przez czosnek lub drobno posiekaną, połóż wołowinę na ziemniakach, zrób siatkę majonezu.
Krok 4:
Trzecia warstwa: gotuj marchewki do miękkości, ostudź, obierz, zetrzyj na grubej tarce, wymieszaj z drugą połową ząbka czosnku, przepuszczonego przez czosnek lub drobno posiekanego, połóż na wołowinie, zrób siatkę majonezu.
Krok 5:
Czwarta warstwa: zetrzyj twardy ser na grubej tarce, połóż go na marchewce, zrób siatkę majonezu.
Krok 6:
Piąta warstwa: ugotuj buraki do miękkości, ostudź, obierz, zetrzyj na grubej tarce, połóż na twardym serze, zrób siatkę majonezu.
Krok 7:
Możesz obficie posmarować wierzch majonezem lub zrobić po prostu piękną siatkę. Udekoruj wierzch sałatki ziarnami granatu. Włóż sałatkę do lodówki na godzinę do namoczenia,a następnie ostrożnie wyjmij ramkę. Smacznego! Szczęśliwego Dnia Obrońcy Ojczyzny!
Sałatka general z burakami to jedna z prostych sałatek wakacyjnych. Wielu uważa tę sałatkę za męską, ponieważ jest dość satysfakcjonująca i zawiera dobrą warstwę mięsa, ale myślę, że połowa kobiet nie odmówi takiej sałatki. Sałatkę "my general" z burakami można przygotować w porcjach lub w dużej salaterce, odpowiednio zwiększając ilość produktów. Do dekoracji tej sałatki można użyć kukurydzy lub granatu, z granatem bardziej świątecznym. Sałatka generalska w klasycznej wersji jest najbardziej lakoniczną i najprawdziwszą opcją, gdy będzie wielu gości i chcesz odgadnąć preferencje smakowe każdego z nich. Klasyczna wersja sałatki "General" zawiera tylko szeroko rozpowszechnione, można nawet powiedzieć, że produkty używane na co dzień w żywności.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g