marynowany bakłażan z cebulą
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1) obrać bakłażany i włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować pod zamkniętą pokrywką przez 3-5 minut.
2) w tym czasie pokrój cebulę na półpierścienie, drobno posiekaj zioła, czosnek. Robimy marynatę, łącząc olej, ocet, sól i cukier.
3) tryb schłodzonego bakłażana w kostkę i wymieszaj z przygotowanymi składnikami, dodaj marynatę i włóż również liść laurowy, czarną i pachnącą paprykę z groszkiem. Dobrze wymieszaj i wyślij do lodówki na 4-6 godzin. Smacznego i dobrego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g