leniwy strudel z makiem pita
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Nadzienie: połącz wszystkie składniki nadzienia i gotuj na małym ogniu mieszając przez 10-15 minut.
2. Strudel: połóż jeden chleb pita na drugim i ułóż schłodzone nadzienie.
3. Zwinąć mocno w rolkę i posmarować olejem.
4. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni, aż będzie chrupiący.
miłej herbaty!
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g