leniwy strudel z makiem pita

Przygotuj wspaniały strudel bez większych kłopotów!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 24 % 17 g
węglowodany 69 % 50 g
409 kcal
IG: 6 / 24 / 70

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Nadzienie: połącz wszystkie składniki nadzienia i gotuj na małym ogniu mieszając przez 10-15 minut.
2. Strudel: połóż jeden chleb pita na drugim i ułóż schłodzone nadzienie.
3. Zwinąć mocno w rolkę i posmarować olejem.
4. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni, aż będzie chrupiący.
miłej herbaty!

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mak (ziarno) - 556   kcal/100g
  • Mak - 556   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy