skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Dobrze spłucz i oczyść paprykę z nasion.
Krok 2:

Umyj pomidory i usuń łodygę.
Krok 3:

Obieramy cebulę i marchewkę, bierzemy je w równych proporcjach.
Krok 4:

Pokrój cebulę w półpierścienie na cienkiej sałatce.
Krok 5:

Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.
Krok 6:

Włóż cebulę do wrzącego oleju i smaż na złoty kolor!
Krok 7:

Pomidory przechodzą przez duży grill maszynki do mięsa.
Krok 8:

Paprykę kroimy w półpierścienie sałatkowe.
Krok 9:

Włóż marchewki, pomidory i paprykę do obszernej patelni.
Krok 10:

Dodaj smażoną cebulę do tej samej patelni i umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 11:

Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 12:

Dodaj sól i cukier.
Krok 13:

Dodaj przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie i esencję octu.
Krok 14:

Wrzuć pietruszkę i gotuj przez 20 minut.
Krok 15:

Włóż gorącą sałatkę do sterylnych słoików.
Krok 16:

Wysyłamy do sterylizacji dokładnie 50 minut.
Krok 17:

Uwaga woda jest wlewana pod żeberka puszek i sterylizacja jest zgłaszana od momentu zagotowania wody.
Krok 18:

Nasza gotowa sałatka Kupiecka.
sałatka jest prosta w przygotowaniu! Ważne jest, aby zwrócić uwagę na prawidłową sterylizację, w tym naczynia słoiki, pokrywki. Patelnia powinna być wykonana ze stali nierdzewnej lub emaliowana.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g


