Sałatka Nowość na zimę jest pyszna i zjedzona w 1 minutę

Sałatka & quot; Goście będą w szoku z czego to jest!& quot; i jaki pyszny! Sałatka jest po prostu ucztą przygotowywaną z prostych składników. Możesz jeść jako niezależne danie, a także wspaniałą przekąskę na wszystkie święta!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 64 % 7 g
55 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dobrze spłucz i oczyść paprykę z nasion.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj pomidory i usuń łodygę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obieramy cebulę i marchewkę, bierzemy je w równych proporcjach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w półpierścienie na cienkiej sałatce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż cebulę do wrzącego oleju i smaż na złoty kolor!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pomidory przechodzą przez duży grill maszynki do mięsa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Paprykę kroimy w półpierścienie sałatkowe.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż marchewki, pomidory i paprykę do obszernej patelni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj smażoną cebulę do tej samej patelni i umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posiekaj natkę pietruszki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj sól i cukier.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie i esencję octu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wrzuć pietruszkę i gotuj przez 20 minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Włóż gorącą sałatkę do sterylnych słoików.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wysyłamy do sterylizacji dokładnie 50 minut.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Uwaga woda jest wlewana pod żeberka puszek i sterylizacja jest zgłaszana od momentu zagotowania wody.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Nasza gotowa sałatka Kupiecka.

sałatka jest prosta w przygotowaniu! Ważne jest, aby zwrócić uwagę na prawidłową sterylizację, w tym naczynia słoiki, pokrywki. Patelnia powinna być wykonana ze stali nierdzewnej lub emaliowana.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy