Autumn minestrone

Chcesz dodać trochę Włoch do swojej kuchni? Z tą zupą łatwo! Minestrone-czyli & quot; duża zupa & quot;, zupa z wieloma składnikami. Ideą minestrone jest to, że ta zupa powinna dokładnie odzwierciedlać to, co jest obecnie na twoim rynku lub w ogrodzie warzywnym w danym sezonie. To wszechstronne danie i nie ma na to ścisłego przepisu. Co jest dobre w minestronie-latem okazuje się lekki i jest przygotowywany ze świeżych warzyw, a zimą jest bardziej sycący, dodając ziemniaki, grzyby, makaron lub fasolę. Dodaj wszystko, co lubisz – o to chodzi w gotowaniu, a konkretnie w zupie minestrone. Dziś mam bogate, pachnące, jesienne minestrone, pikantne i bardzo smaczne! Taki rodzaj koszyka jesiennych warzyw))
AnkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 67 % 10 g
węglowodany 27 % 4 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na patelni na oliwie z oliwek, aż będą przezroczyste.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj marchewkę i dynię do cebuli i czosnku, kontynuuj smażenie warzyw przez kolejne 3-4 minuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj paprykę, pomidor i seler i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez kilka minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj bulion (mam grzyb, zawsze zamrażam bulion po ugotowaniu grzybów do zup i sosów) sól, pieprz do smaku i po trzech minutach wyłącz zupę. Pozwól mu parzyć przez kilka minut. A na razie pokroimy seler i mostek do podania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj kawałki mięsa i zioła do talerza. Pachnące, pikantne i bardzo smaczne! Smacznego:)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy