Autumn minestrone
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na patelni na oliwie z oliwek, aż będą przezroczyste.
Krok 3:
Dodaj marchewkę i dynię do cebuli i czosnku, kontynuuj smażenie warzyw przez kolejne 3-4 minuty.
Krok 4:
Dodaj paprykę, pomidor i seler i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez kilka minut.
Krok 5:
Dodaj bulion (mam grzyb, zawsze zamrażam bulion po ugotowaniu grzybów do zup i sosów) sól, pieprz do smaku i po trzech minutach wyłącz zupę. Pozwól mu parzyć przez kilka minut. A na razie pokroimy seler i mostek do podania.
Krok 6:
Dodaj kawałki mięsa i zioła do talerza. Pachnące, pikantne i bardzo smaczne! Smacznego:)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g