Sałatka z tuńczykiem i jabłkiem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowaliśmy niezbędne produkty. Jajka ugotowane, jabłko obrane, ogórek i cebulę umyte, słoiki otwarte
Krok 2:
Ogórek pokrojony w kostkę
Krok 3:
Tuńczyk rozgnieciony widelcem
Krok 4:
Gotowane jajka drobno posiekane
Krok 5:
Por pokrojony w pierścienie
Krok 6:
Jabłko pokrojone w kostkę tuż przed wymieszaniem
Krok 7:
Wszystkie produkty razem, sól, pieprz. Śmietanę połączono z majonezem i doprawiono sosem sałatkowym.
Krok 8:
Urządzone według własnych upodobań
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g