zupa z soczewicy
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc od sortowania soczewicy i mycia jej dobrze. Teraz obieramy cebulę i czosnek, myjemy i drobno siekamy. Następnie w średnim rondlu rozgrzej olej roślinny i smaż na nim cebulę i czosnek, aż będą złote. Następnie dodaj do nich koncentrat pomidorowy i gotowy bulion, zagotuj całą masę, a następnie wlej przygotowaną soczewicę. Teraz na małym ogniu gotujemy naszą masę przez 50-55 minut. Teraz na gorącej patelni smażymy kostki chleba na maśle na złoty kolor. Następnie dodaj sól, kminek, pieprz do zupy z soczewicy i podawaj oddzielnie od grzanek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g