skład / składniki
gotowanie krok po kroku
& nbsp; do tego potrzebujemy tego pięknego, zdrowego i nie drogiego warzywa. Wybierz tylko słodkie odmiany, w przeciwnym razie nie będzie żadnego smaku. Umyj i gotuj. Aby buraki straciły mniej witamin, po ugotowaniu pozostaw je na bardzo małym ogniu i od czasu do czasu dodawaj zimną wodę. Dosłownie pięćdziesiąt gramów. nauczyła mnie tego babcia. Śliwki należy zalać wrzącą wodą i odstawić na chwilę do pęcznienia. Drobno posiekaj. Orzechy włoskie można przepuścić przez maszynkę do mięsa, ale wolę, gdy są widoczne w tej sałatce. Dlatego bardzo drobno kroję nożem. Wrzucam dużo czosnku, bo lubię go nie tylko słyszeć, ale jeszcze trochę i piec. Włóż to wszystko do miski i potrzyj buraki tutaj na drobnej tarce. Dopraw wszystko majonezem. Jeśli to dla dziecka, to mniej czosnku i zrób ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g