Sałatka z buraków suszone śliwki z orzechami włoskimi i majonezem

Super zdrowa i pyszna sałatka jest szczególnie kochana przez dzieci! Sałatka z buraków ze śliwkami i orzechami włoskimi może być wykonana przynajmniej codziennie, nigdy się nie nudzi. Pasuje do każdego przystawki. a moje dzieci uwielbiają nawet po prostu rozmazywać go na czarnym chlebie. powiem ci teraz, jak to ugotować.
nataliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 50 % 16 g
189 kcal
IG: 53 / 0 / 47

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

& nbsp; do tego potrzebujemy tego pięknego, zdrowego i nie drogiego warzywa. Wybierz tylko słodkie odmiany, w przeciwnym razie nie będzie żadnego smaku. Umyj i gotuj. Aby buraki straciły mniej witamin, po ugotowaniu pozostaw je na bardzo małym ogniu i od czasu do czasu dodawaj zimną wodę. Dosłownie pięćdziesiąt gramów. nauczyła mnie tego babcia. Śliwki należy zalać wrzącą wodą i odstawić na chwilę do pęcznienia. Drobno posiekaj. Orzechy włoskie można przepuścić przez maszynkę do mięsa, ale wolę, gdy są widoczne w tej sałatce. Dlatego bardzo drobno kroję nożem. Wrzucam dużo czosnku, bo lubię go nie tylko słyszeć, ale jeszcze trochę i piec. Włóż to wszystko do miski i potrzyj buraki tutaj na drobnej tarce. Dopraw wszystko majonezem. Jeśli to dla dziecka, to mniej czosnku i zrób ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g

Podobne przepisy