Specjalna sałatka z kurczaka pod bitą śmietaną garnek do sera

wszystkie potrawy w takich naczyniach dobrze smakują! I to nie jest wyjątek!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 11 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 10 % 2 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

jestem szczególnie wdzięczna specjalnej sałatce z kurczaka pod bitą śmietaną "garnek serowy", podobnie jak magazyn, w którym przeczytałem ten przepis kulinarny. W końcu podaje się go bezpośrednio w małych ceramicznych doniczkach, w których jest przygotowywany. Wszystkie składniki są podawane na podstawie jednej doniczki. Tak więc wkładam pokrojony w kostkę filet z kurczaka do każdego garnka i lekko napełniam wodą, wkładam do piekarnika na około godzinę przy średniej mocy. Kiedy kurczak jest gotowy, zasypiam w każdym garnku startego sera i ponownie w piekarniku na kilka minut, aby ser się stopił, ale nie zamienił się w skórkę. Podczas gotowania kurczaka ubijam śmietanę z chrzanem i solą w mikserze. W każdym garnku wkładam zielony groszek, polewam bitą śmietaną i dekoruję pięknie pokrojonymi marynowanymi grzybami: częściej talerzami, ale można też czapkami, czasami przyklejam je do kremowej masy i uzyskuje się rodzaj grzybów na śniegu. Aby kurczak nie ostygł pod serem, musisz natychmiast podać tę sałatkę po ugotowaniu. Doskonałe jedzenie, które lubią wszyscy koneserzy delikatnego kurczaka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal / 100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy