Żarkop
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pieczeń jest przygotowywana według przepisu kulinarnego Kirgizów. Oni, jak wszyscy orientalni ludzie, w większości jedzą jagnięcinę. Musisz być w stanie go ugotować. Jeszcze bardziej zależy od właściwego wyboru mięsa. Jeśli to nie jest dla ciebie problem i bardzo lubisz jagnięcinę, proponuję ugotować ze mną takie danie jak pieczeń.
aby to zrobić, weź mięso jagnięce. Oczyść go z folii i różnych ścięgien. W ten sposób łatwiej go skręcić. Przełóż go przez maszynę do mięsa. Wlej trochę wody do mięsa. Sól i wymieszaj. zrób klopsiki z powstałej masy. Powinny być wielkości orzecha laskowego. Następnie umyj dynię i ziemniaki. Obierz. Pokrój je w kliny. Obierz cebulę i pokrój ją w pierścienie. Weź garnek. Włóż do nich klopsiki. Następnie musisz położyć na nich przygotowane warzywa. Powinny leżeć warstwami. Napełnij wszystko wodą na wierzchu. Sól i natychmiast wlej drobno posiekane zioła. Również dla smaku posyp posiekanym czosnkiem. Postaw garnek na ogniu. Dusić takie jedzenie pod pokrywką na małym ogniu przez 45 minut. Nie musisz przeszkadzać.
podaje się "pieczeń" na stole w garnku.
aby to zrobić, weź mięso jagnięce. Oczyść go z folii i różnych ścięgien. W ten sposób łatwiej go skręcić. Przełóż go przez maszynę do mięsa. Wlej trochę wody do mięsa. Sól i wymieszaj. zrób klopsiki z powstałej masy. Powinny być wielkości orzecha laskowego. Następnie umyj dynię i ziemniaki. Obierz. Pokrój je w kliny. Obierz cebulę i pokrój ją w pierścienie. Weź garnek. Włóż do nich klopsiki. Następnie musisz położyć na nich przygotowane warzywa. Powinny leżeć warstwami. Napełnij wszystko wodą na wierzchu. Sól i natychmiast wlej drobno posiekane zioła. Również dla smaku posyp posiekanym czosnkiem. Postaw garnek na ogniu. Dusić takie jedzenie pod pokrywką na małym ogniu przez 45 minut. Nie musisz przeszkadzać.
podaje się "pieczeń" na stole w garnku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g