Zupa z makaronem z mięsem

niezwykła zupa z groszkiem i makaronem-pyszna, sycąca i pożywna! Prawdopodobnie wiele domów gotuje pierwsze zupy. Często na stole znajduje się zupa grochowa lub zupa z makaronem. Ale w Kazachskiej kuchni narodowej istnieje przepis kulinarny zwany "zupą z makaronem z mięsem". To nie tylko dobry przepis kulinarny, to danie, które jest satysfakcjonujące i zdrowe. Można go również przygotować dla dzieci, których jedzenie musi być starannie przygotowane, przestrzegając wszystkich wymagań żywieniowych dla dzieci.
IlonaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 4 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 64 % 9 g
63 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

więc na początek namocz groszek w wodzie, aby się puchł. Pozostaw go w pojemniku z wodą na kilka godzin. W tym czasie pokrój wołowinę. Najlepiej zrobić to w kostkach. Napełnij je gorącą wodą i zagotuj. Włóż spuchnięty groszek do mięsa, Posol wodę i gotuj na małym ogniu przez około pół godziny. W tym czasie obierz, umyj i pokrój marchewki, ziemniaki i cebulę. Dodaj je do mięsa i groszku. Gotuj zupę przez kolejne 10 minut.
aby zrobić makaron, musisz wziąć jajka i mąkę. Dodaj do nich trochę wody i soli. Zagnieść ciasto. Powinno być fajne. Odłóż na bok na pół godziny. Następnie bardzo cienko zwiń go w warstwę. Pokrój w cienkie paski. Wysusz je trochę. Włóż makaron do bulionu po zagotowaniu. Gotuj makaron przez około 10-15 minut. Przed podaniem zupy na stole posyp ją ziołami.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Groszek suszony - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy