skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc na początek namocz groszek w wodzie, aby się puchł. Pozostaw go w pojemniku z wodą na kilka godzin. W tym czasie pokrój wołowinę. Najlepiej zrobić to w kostkach. Napełnij je gorącą wodą i zagotuj. Włóż spuchnięty groszek do mięsa, Posol wodę i gotuj na małym ogniu przez około pół godziny. W tym czasie obierz, umyj i pokrój marchewki, ziemniaki i cebulę. Dodaj je do mięsa i groszku. Gotuj zupę przez kolejne 10 minut.
aby zrobić makaron, musisz wziąć jajka i mąkę. Dodaj do nich trochę wody i soli. Zagnieść ciasto. Powinno być fajne. Odłóż na bok na pół godziny. Następnie bardzo cienko zwiń go w warstwę. Pokrój w cienkie paski. Wysusz je trochę. Włóż makaron do bulionu po zagotowaniu. Gotuj makaron przez około 10-15 minut. Przed podaniem zupy na stole posyp ją ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g