cukinia smażona z serem i czosnkiem

oryginalna przekąska warzywna na zimno z cukinii. Cukinia z serem nadaje się jako przekąska na obiad lub świąteczny stół. Nikt nie odmówi takich ciastek z przekąskami, ponieważ wyglądają bardzo apetycznie!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 74 % 29 g
węglowodany 8 % 3 g
299 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umytą cukinię obieramy, odcinamy końcówki i kroimy w plastry o małej grubości. Jeśli cukinia jest młoda, nie można obrać Skórki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć kawałki cukinii na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju roślinnego na złoty kolor najpierw z jednej strony. Smażyć nie na średnim ogniu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odwróć je na drugą stronę i smaż, aż będą miękkie i miękkie. Tak się okazuje.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz i wyciśnij czosnek przez prasę lub możesz go również zetrzeć na drobnej tarce lub posiekać nożem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umyj i posiekaj natkę pietruszki. Jeśli z jakiegoś powodu nie lubisz pietruszki, możesz bezpiecznie zastąpić ją koperkiem. Wymieszaj czosnek,ser, zioła w głębokiej misce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dopraw wszystko majonezem i wszystko dokładnie wymieszaj. Sos do cukinii jest gotowy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż kawałki cukinii na płaskim talerzu w jednej warstwie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na każdy smażony kawałek cukinii rozprowadzamy niewielką ilość powstałej masy. Zasadniczo nasze danie jest gotowe, ale możesz iść dalej i ułożyć cukinię w trzech warstwach, pokrywając drugą warstwę nadzieniem, a trzecią pozostawiając w ten sposób. Zrobiłem właśnie takie wieżyczki, wyszło pięknie i oryginalnie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podczas serwowania możesz ułożyć liście sałaty pod cukinią, aby uzyskać dodatkowy wystrój. Teraz wiesz, jak usmażyć cukinię z serem i czosnkiem. Smacznego!

gotowanie cukinii z serem według tego przepisu nie zajmie ci dużo czasu, w wyniku czego otrzymasz bardzo satysfakcjonującą przekąskę. Cukinia z serem to jedna z moich ulubionych potraw, więc bardzo polecam ją do gotowania. Co więcej, cukinia pojawiła się już w sprzedaży, a Wkrótce lato i możesz przygotować tę pyszną przekąskę przynajmniej codziennie, ciesząc się jej smakiem i przyjemnym aromatem, który daje czosnek. Łatwe do przygotowania i oryginalne, nie wyglądające ciasta z cukinii będą przyjemnym dodatkiem do posiłku. Dałam im to imię, bo tak wyglądają!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy