skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy produkty według listy.
Krok 2:
Umytą cukinię obieramy, odcinamy końcówki i kroimy w plastry o małej grubości. Jeśli cukinia jest młoda, nie można obrać Skórki.
Krok 3:
Smażyć kawałki cukinii na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju roślinnego na złoty kolor najpierw z jednej strony. Smażyć nie na średnim ogniu.
Krok 4:
Odwróć je na drugą stronę i smaż, aż będą miękkie i miękkie. Tak się okazuje.
Krok 5:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 6:
Obierz i wyciśnij czosnek przez prasę lub możesz go również zetrzeć na drobnej tarce lub posiekać nożem.
Krok 7:
Umyj i posiekaj natkę pietruszki. Jeśli z jakiegoś powodu nie lubisz pietruszki, możesz bezpiecznie zastąpić ją koperkiem. Wymieszaj czosnek,ser, zioła w głębokiej misce.
Krok 8:
Dopraw wszystko majonezem i wszystko dokładnie wymieszaj. Sos do cukinii jest gotowy.
Krok 9:
Połóż kawałki cukinii na płaskim talerzu w jednej warstwie.
Krok 10:
Na każdy smażony kawałek cukinii rozprowadzamy niewielką ilość powstałej masy. Zasadniczo nasze danie jest gotowe, ale możesz iść dalej i ułożyć cukinię w trzech warstwach, pokrywając drugą warstwę nadzieniem, a trzecią pozostawiając w ten sposób. Zrobiłem właśnie takie wieżyczki, wyszło pięknie i oryginalnie.
Krok 11:
Podczas serwowania możesz ułożyć liście sałaty pod cukinią, aby uzyskać dodatkowy wystrój. Teraz wiesz, jak usmażyć cukinię z serem i czosnkiem. Smacznego!
gotowanie cukinii z serem według tego przepisu nie zajmie ci dużo czasu, w wyniku czego otrzymasz bardzo satysfakcjonującą przekąskę. Cukinia z serem to jedna z moich ulubionych potraw, więc bardzo polecam ją do gotowania. Co więcej, cukinia pojawiła się już w sprzedaży, a Wkrótce lato i możesz przygotować tę pyszną przekąskę przynajmniej codziennie, ciesząc się jej smakiem i przyjemnym aromatem, który daje czosnek. Łatwe do przygotowania i oryginalne, nie wyglądające ciasta z cukinii będą przyjemnym dodatkiem do posiłku. Dałam im to imię, bo tak wyglądają!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g