skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Dodaj drożdże do mąki
Krok 3:
Sol
Krok 4:
Cukier
Krok 5:
Mieszamy
Krok 6:
Dodaj ciepłe mleko
Krok 7:
Ciepła woda
Krok 8:
Olej roślinny
Krok 9:
Łyżką, a następnie rękami zagniataj ciasto! Zagniataj ciasto przez 10-15 minut. Szczęśliwi właściciele Maszyny do chleba mogą korzystać z jej usług-ta technika radzi sobie z tym zadaniem po mistrzowsku!
Krok 10:
Dobrze zagniecione ciasto jest gładkie i elastyczne
Krok 11:
Przykryj ciasto ręcznikiem i pozostaw w ciepłym miejscu na 1 godzinę
Krok 12:
W międzyczasie zajmijmy się farszem. Oto niezbędne składniki
Krok 13:
Groszek lepiej namoczyć wieczorem - wtedy szybciej się zagotuje
Krok 14:
Wodę, w której moczył się groszek, należy spuścić i zalać czystą wodą
Krok 15:
Woda powinna przykryć groszek 1-2 palcami. Jeśli groszek nie jest wcześniej namoczony, bierzemy więcej wody
Krok 16:
Zagotuj groszek i zmniejsz ogień! Musisz gotować groszek z uchyloną pokrywką-podobnie jak mleko, stara się uciec
Krok 17:
Groszek solimy i gotujemy, aż zmięknie. Dobry groszek gotuje się do stanu puree
Krok 18:
Cebula drobno posiekana
Krok 19:
Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor. Możesz dodać trochę wędzonego boczku dla smaku
Krok 20:
Mój groszek nie jest całkowicie ugotowany, więc puree go za pomocą popychacza. Teraz groszek jest trochę płynny, ale to nie jest straszne-zgęstnieje, gdy ostygnie!
Krok 21:
Dodaj smażoną cebulę
Krok 22:
Wymieszaj-nasze nadzienie jest gotowe! Pozostaw do ostygnięcia
Krok 23:
A po godzinie ciasto już dobrze wyrosło, mimo że drożdże zostały po prostu zmieszane z mąką i nie ugotowaliśmy ciasta!
Krok 24:
Podziel ciasto na małe bułeczki! Z tych składników dostałem 20 sztuk.
Krok 25:
Ugniataj rękami w tortillę
Krok 26:
Rozłóż nadzienie. Uwielbiam, gdy w paszteciku jest jak najwięcej nadzień, więc wkładam więcej
Krok 27:
Teraz najważniejsze jest dokładne uformowanie ciasta
Krok 28:
Pierwszy placek jest gotowy!
Krok 29:
Połóż szew w dół
Krok 30:
Teraz potrzeba 10-15 minut, aby ciasta wyrosły - w ten sposób będą jeszcze bardziej puszyste
Krok 31:
Smażyć placki w oleju roślinnym na złoty kolor. Bardzo podoba mi się stara żeliwna patelnia do tych celów - ma wyższą temperaturę ogrzewania niż nowoczesne patelnie teflonowe
Krok 32:
Odwróć i usmaż z drugiej strony
Krok 33:
Mamy takich przystojnych ludzi! Układamy je na ręcznikach papierowych, aby stos nadmiaru tłuszczu
Krok 34:
Smacznego!
te proste paszteciki mogą być świetnym dodatkiem do pierwszego dania, a także świetnie sprawdzą się jako samodzielne danie! Spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g