flądra smażona po koreańsku

koneserzy pysznej ryby pokochają! Bardzo apetyczny i szybki!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 15 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 23 % 6 g
125 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

jak sobie przypomnę, jak pyszna jest smażona flądra, połykam ślinę. Wydawałoby się. Cóż może być po prostu smażoną flądrą? Okazuje się, że koreańskie przepisy kulinarne obiecują taki oryginał-polizasz palce!
a dzisiaj postanowiliśmy przedstawić Wam przepis z tej ryby. To jedzenie w oryginalnej wersji należy gotować na grillu. Ale nie każdy dom ma tę rzecz, a możliwości nie zawsze są obecne. Dlatego spróbujmy ugotować to piękno w domu, a raczej w Warunkach patelni. Stuprocentowo okaże się po prostu wspaniały. Nawiasem mówiąc, pod warunkiem, że nadal będziesz gotować flądrę po koreańsku za pomocą grilla, nie zapomnij natychmiast polać ryby sosem podczas smażenia.
więc poznaj-flądra smażona po koreańsku. Aby ugotować według tego przepisu, obierz rybę. Po usunięciu płetw wykonujemy nacięcia na rybie, aby uzyskać formę kraty.

a teraz zacznijmy przygotowywać przyprawę do naszej flądry. Drobno posiekaj czosnek z zieloną cebulą. Dodamy do nich prawie wszystkie inne składniki w składzie sosu sojowego, octu, cukru, nasion sezamu, oleju sezamowego, czerwonej mielonej papryki. I tyle.

co się stało, dobrze wymieszaj, odłóż na bok, aby wszystko było zaparzone.

panikuj rybę w mące. Gdy patelnia się rozgrzeje, włóż kawałki flądry na patelnię. Smaż z obu stron przez około pięć minut.
następnie polej każdą stronę ryby przygotowanym wcześniej sosem i kontynuuj smażenie, co należy zrobić, aż będzie gotowe.

aby ryba nie rozpadła się podczas smażenia, zaleca się obracanie jej szpatułkami kulinarnymi.

możesz podawać na stole z warzywami i puree ziemniaczanym.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Flądra wędzona na gorąco - 192   kcal/100g
  • Flądra gotowana - 103   kcal/100g
  • Flądra świeża - 83   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy