Sałatka z pieczarek smażonych z ogórkiem

smażone grzyby - zawsze pyszne! Sałatka jest lekka i pikantna!
AlisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 73 % 11 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

sałatki są różne. Lekkie owoce, pikantne na przekąskę, proste na szybką przekąskę ... a także w kuchni francuskiej jest sałatka z pieczarek smażonych z ogórkiem, która może być bardzo satysfakcjonującym, solidnym posiłkiem. W tym przepisie kulinarnym główną rolę odgrywają pieczarki, a przede wszystkim musimy je pokroić w plasterki i usmażyć na oleju. Następnie musisz smażyć ziemniaki, również pokrojone w plastry na złoty kolor. Dlatego ziemniaki nie powinny być rozgotowane, w przeciwnym razie rozpadną się. Rzodkiewki i ogórek kroimy w plastry, zielone jabłko w małe kostki, a świeże zioła i czosnek drobno siekamy. Teraz mieszamy składniki i nie trzeba czekać, aż ziemniaki i pieczarki ostygną, cały sens polega na podawaniu naszej sałatki na ciepło. Po wymieszaniu wszystkiego doprawiamy olejem, solą i pieprzem do smaku, dekorujemy pozostałymi ziołami i podajemy do stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy