skład / składniki
gotowanie krok po kroku
sałatki są różne. Lekkie owoce, pikantne na przekąskę, proste na szybką przekąskę ... a także w kuchni francuskiej jest sałatka z pieczarek smażonych z ogórkiem, która może być bardzo satysfakcjonującym, solidnym posiłkiem. W tym przepisie kulinarnym główną rolę odgrywają pieczarki, a przede wszystkim musimy je pokroić w plasterki i usmażyć na oleju. Następnie musisz smażyć ziemniaki, również pokrojone w plastry na złoty kolor. Dlatego ziemniaki nie powinny być rozgotowane, w przeciwnym razie rozpadną się. Rzodkiewki i ogórek kroimy w plastry, zielone jabłko w małe kostki, a świeże zioła i czosnek drobno siekamy. Teraz mieszamy składniki i nie trzeba czekać, aż ziemniaki i pieczarki ostygną, cały sens polega na podawaniu naszej sałatki na ciepło. Po wymieszaniu wszystkiego doprawiamy olejem, solą i pieprzem do smaku, dekorujemy pozostałymi ziołami i podajemy do stołu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g