skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak usmażyć pieczarki na grillu? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Weź świeże, białe pieczarki, chociaż dozwolone jest stosowanie pieczarek królewskich. Zamiast cytryny możesz wziąć gotowy sok z cytryny. Świeży czosnek można zastąpić czosnkiem w proszku.
Krok 2:
Dobrze spłucz grzyby z brudu, a następnie osusz. Jeśli nogi grzybów są długie, odetnij je trochę. Preferowane są grzyby średniej wielkości: bardzo duże nie będą miały czasu na smażenie, małe mogą się palić.
Krok 3:
Przygotuj marynatę grzybową. Jak zrobić marynatę? Połącz olej roślinny z sosem sojowym. Sól nie jest używana w tym naczyniu, ponieważ sos sojowy zawiera już wystarczającą ilość soli.
Krok 4:
Dodaj posiekany czosnek. Możesz drobno posiekać nożem, zetrzeć na drobnej tarce lub przepuścić przez prasę do czosnku. Lub dodaj czosnek w proszku. Na tym samym etapie możesz dodać ulubione przyprawy i przyprawy do marynaty: odpowiedni będzie koperek, zarówno świeży, jak i suszony, ziele angielskie.
Krok 5:
Wlej powstałą marynatę na grzyby i dobrze wymieszaj, aby pieczarki były pokryte ze wszystkich stron. Pozostaw je do marynowania przez co najmniej 15 minut, maksymalnie 2-3 godziny. Po takim marynowaniu pieczarki można w zasadzie jeść na surowo, ale dziś grillujemy.
Krok 6:
W międzyczasie rozgrzej węgle. Możesz wziąć gotowe węgle produkcji przemysłowej i rozgrzać je. Lub podpal drewno opałowe i poczekaj, aż się wypali i zamieni się w węgle. Drewno opałowe oczywiście najlepiej jest wziąć brzozę.
Krok 7:
Połóż ruszt grillowy i połóż na nim pieczarki. Piecz przez 3-5 minut z jednej strony, a następnie odwróć. Powtórz tę procedurę 2-3 razy. Upewnij się, że grzyby się nie spalą.
Krok 8:
Podawaj pieczarki natychmiast gorące. Chociaż na zimno są bardzo smaczne! Smacznego!
podawaj takie grzyby jako dodatek do dań mięsnych lub używaj ich do sałatek.
smacznego!
umyj i oczyść grzyby na ręczniku kuchennym, aby wchłonęły nadmiar płynu. Pozostaw na 15-20 minut, aby cała wilgoć została wchłonięta przez tkaninę. Ważne jest, aby dobrze wysuszyć grzyby, w przeciwnym razie nasycone wilgocią staną się wodniste.
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g