sałatka kwietniowa
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Opłucz warzywa pod bieżącą wodą
Krok 2:

Posiekaj szczypiorek z koperkiem
Krok 3:

Rzodkiewki pokrój w kółko
Krok 4:

Pokrój świeży orugec
Krok 5:

Pokrój pomidory w kliny
Krok 6:

Pokrój pieprz w półpierścienie
Krok 7:

Zdemontuj sałatę lodową
Krok 8:

I rozerwij go dowolnie rękami
Krok 9:

Połącz warzywa i wymieszaj. Następnie dopraw olejem, dopraw solą do smaku
Krok 10:

Podawaj natychmiast, aby sok i wilgoć nie wyparowały. Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g
