skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Aby przygotować nadzienie do kopert pita z serem, potrzebujemy: twardego sera, kopru,pietruszki, majonezu, śmietany, czarnego pieprzu i soli (jeśli ser jest słony, sól nie jest potrzebna).
Krok 2:
Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 3:
Koperek i pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 4:
Połącz ser z koperkiem i pietruszką, śmietaną i majonezem. Sól, pieprz.
Krok 5:
Dokładnie wymieszaj nadzienie.
Krok 6:
Przygotuj składniki. Do kopert potrzebujemy chleba pita i oleju roślinnego do smażenia. Lepiej jest używać rafinowanego oleju słonecznikowego bez zapachu.
Krok 7:
Pita pokroić w paski o szerokości 8-10 cm.
Krok 8:
Połóż 1-2 łyżki na środku każdego prostokąta.l nadzienia. Rozłóż nadzienie cienką warstwą na całym chlebie pita lub, jak to zrobiłem, zrób trójkąt na środku.
Krok 9:
Zwiń paski chleba pita w trójkąty.
Krok 10:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Smaż Trójkąty pita przez 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złotobrązowe.
Krok 11:
Przenieś gotowe koperty na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podawaj koperty natychmiast, gdy są gorące, a ser topi się i rozciąga. Smacznego!
bardzo lubię różne dania pita, ale zawsze robiłam albo bułki i bułki, albo całe ciasta z różnymi nadzieniami. Nigdy nie gotowałem smażonej wersji takich potraw. A to okazało się bardzo, po prostu niewiarygodne & amp; nbsp; pyszne. Chleb pita smakuje jak cienko rozwałkowane chrupiące ciasto. A następnego dnia, gdy chleb pita jest nasycony wilgocią, staje się miękki i soczysty. 
oprócz nadzienia z sera i ziół przedstawionego w przepisie można użyć innych składników. Na przykład wędzona kiełbasa i pomidory. Tylko z pomidorów musisz wyczyścić środek, aby nadzienie zachowało lepkość i nie moczyło chleba pita.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g