koperty pita z serem

jeśli potrzebujesz szybko nakarmić rodzinę, ten przepis jest dla ciebie. Jeśli lubisz hychiny i podobne wypieki z serem, ale nie chcesz długo bawić się ciastem, ten przepis jest dla ciebie. A wspaniałą rzeczą jest to, że następnego dnia te koperty są tak samo smaczne i miękkie, jak w dniu gotowania. Aby to zrobić, po prostu podgrzej je w kuchence mikrofalowej.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 15 g
tłuszcze 65 % 31 g
węglowodany 4 % 2 g
350 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Aby przygotować nadzienie do kopert pita z serem, potrzebujemy: twardego sera, kopru,pietruszki, majonezu, śmietany, czarnego pieprzu i soli (jeśli ser jest słony, sól nie jest potrzebna).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na średniej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Koperek i pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połącz ser z koperkiem i pietruszką, śmietaną i majonezem. Sól, pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj nadzienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj składniki. Do kopert potrzebujemy chleba pita i oleju roślinnego do smażenia. Lepiej jest używać rafinowanego oleju słonecznikowego bez zapachu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pita pokroić w paski o szerokości 8-10 cm.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż 1-2 łyżki na środku każdego prostokąta.l nadzienia. Rozłóż nadzienie cienką warstwą na całym chlebie pita lub, jak to zrobiłem, zrób trójkąt na środku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zwiń paski chleba pita w trójkąty.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Smaż Trójkąty pita przez 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złotobrązowe.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przenieś gotowe koperty na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podawaj koperty natychmiast, gdy są gorące, a ser topi się i rozciąga. Smacznego!

bardzo lubię różne dania pita, ale zawsze robiłam albo bułki i bułki, albo całe ciasta z różnymi nadzieniami. Nigdy nie gotowałem smażonej wersji takich potraw. A to okazało się bardzo, po prostu niewiarygodne & amp; nbsp; pyszne. Chleb pita smakuje jak cienko rozwałkowane chrupiące ciasto. A następnego dnia, gdy chleb pita jest nasycony wilgocią, staje się miękki i soczysty. 

oprócz nadzienia z sera i ziół przedstawionego w przepisie można użyć innych składników. Na przykład wędzona kiełbasa i pomidory. Tylko z pomidorów musisz wyczyścić środek, aby nadzienie zachowało lepkość i nie moczyło chleba pita.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy