skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ryż z gulaszem na patelni? Przygotujemy wszystkie niezbędne składniki do gotowania ryżu z gulaszem. Ryż do tego dania można wziąć według własnego uznania. Ale radziłbym gulasz z wołowiny, ponieważ jest o wiele mniej tłuszczu. A idealnie jest to oczywiście domowy gulasz, w którym dokładnie jest naturalne mięso, a nie jego podobieństwo. Cóż, lub weź gulasz już sprawdzonych fabryk i marek.
Krok 2:
Wlej olej roślinny na patelnię. Pokrój cebulę na kawałki i włóż na patelnię. Możesz wziąć więcej cebuli, jeśli twoja rodzina nie ma nic przeciwko temu.
Krok 3:
Obierz marchewki, umyj i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj do patelni z cebulą.
Krok 4:
Umieść patelnię na średnim ogniu i smaż warzywa przez 5-7 minut, nie zapomnij wymieszać, aby się nie przypaliły.
Krok 5:
Otwórz gulasz, przenieś na deskę i pokrój na kawałki, dobrze lub ugniataj widelcem.
Krok 6:
Dodaj kawałki gulaszu na patelnię ze smażonymi warzywami.
Krok 7:
Wymieszaj wszystko i smaż warzywa z gulaszem przez 5 minut. Płyn z gulaszu powinien całkowicie odparować.
Krok 8:
Ryż dokładnie myjemy w ciepłej wodzie i dodajemy do patelni z gulaszem i warzywami, mieszamy.
Krok 9:
A teraz smaż zawartość patelni na średnim ogniu przez 5 minut, mieszając. Nie pomijaj tego punktu, ponieważ podczas smażenia ryż nabiera bogatszego koloru i smaku. A także pozwoli mu pozostać kruchym i nie sklejać się.
Krok 10:
Teraz wlej ciepłą wodę, sól, pieprz, wymieszaj i zamknij pokrywkę.
Krok 11:
Gotuj nasz ryż z gulaszem na małym ogniu przez 20-25 minut, aż ryż się ugotuje. Czas gotowania zależy bezpośrednio od rodzaju ryżu, który wziąłeś.
Krok 12:
Nasz ryż z gulaszem jest całkowicie gotowy i podajemy go do stołu. Podaję na małych, serwujących patelniach.
Krok 13:
Smacznego.
taki ryż z gulaszem można zrobić nie tylko ze zwykłego białego ryżu. Takie danie można przygotować z brązowym, czerwonym, a nawet mieszanką z dzikim ryżem. I za każdym razem będzie pyszne i za każdym razem będzie to nowe danie. Ponadto, jeśli chcesz, możesz dodać paprykę pokrojoną w paski.. To danie jest idealne na szybki, obfity lunch lub kolację.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Ryż basmati - 347 kcal/100g