ryż z gulaszem na patelni

nawet zwykły ryż z gulaszem może nabrać nowego smaku. Wydawałoby się, że może być łatwiej niż zwykły ryż z gulaszem na patelni. Ale jeśli dodasz warzywa, ugotuj trochę inaczej, a na stole jest zupełnie inne danie. Pachnący kruchy ryż z warzywami i kawałkami gulaszu spodoba się wszystkim.
LaliczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 50 % 17 g
188 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ryż z gulaszem na patelni? Przygotujemy wszystkie niezbędne składniki do gotowania ryżu z gulaszem. Ryż do tego dania można wziąć według własnego uznania. Ale radziłbym gulasz z wołowiny, ponieważ jest o wiele mniej tłuszczu. A idealnie jest to oczywiście domowy gulasz, w którym dokładnie jest naturalne mięso, a nie jego podobieństwo. Cóż, lub weź gulasz już sprawdzonych fabryk i marek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej olej roślinny na patelnię. Pokrój cebulę na kawałki i włóż na patelnię. Możesz wziąć więcej cebuli, jeśli twoja rodzina nie ma nic przeciwko temu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz marchewki, umyj i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj do patelni z cebulą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść patelnię na średnim ogniu i smaż warzywa przez 5-7 minut, nie zapomnij wymieszać, aby się nie przypaliły.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Otwórz gulasz, przenieś na deskę i pokrój na kawałki, dobrze lub ugniataj widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj kawałki gulaszu na patelnię ze smażonymi warzywami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj wszystko i smaż warzywa z gulaszem przez 5 minut. Płyn z gulaszu powinien całkowicie odparować.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ryż dokładnie myjemy w ciepłej wodzie i dodajemy do patelni z gulaszem i warzywami, mieszamy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    A teraz smaż zawartość patelni na średnim ogniu przez 5 minut, mieszając. Nie pomijaj tego punktu, ponieważ podczas smażenia ryż nabiera bogatszego koloru i smaku. A także pozwoli mu pozostać kruchym i nie sklejać się.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Teraz wlej ciepłą wodę, sól, pieprz, wymieszaj i zamknij pokrywkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotuj nasz ryż z gulaszem na małym ogniu przez 20-25 minut, aż ryż się ugotuje. Czas gotowania zależy bezpośrednio od rodzaju ryżu, który wziąłeś.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nasz ryż z gulaszem jest całkowicie gotowy i podajemy go do stołu. Podaję na małych, serwujących patelniach.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego.

taki ryż z gulaszem można zrobić nie tylko ze zwykłego białego ryżu. Takie danie można przygotować z brązowym, czerwonym, a nawet mieszanką z dzikim ryżem. I za każdym razem będzie pyszne i za każdym razem będzie to nowe danie. Ponadto, jeśli chcesz, możesz dodać paprykę pokrojoną w paski.. To danie jest idealne na szybki, obfity lunch lub kolację.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g
  • Ryż basmati - 347   kcal/100g

Podobne przepisy