skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Danie według przepisu & quot; wieprzowina z zieloną fasolą & quot; jest przygotowywana na bazie mięsa wieprzowego, lepiej wziąć chude części tuszy ,w tym przypadku wycięty medalion. Następnie do Dania potrzebujesz zielonej fasoli-świeżej lub mrożonej. Z dodatkowych składników wymagany jest sos sojowy i sezam, ponieważ to danie pochodzi z kuchni chińskiej, Dodaj również cebulę, olej słonecznikowy i przyprawy do smaku.
Krok 2:
Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, pokrojoną w półpierścienie lub mniejszą, aż będzie przezroczysta.
Krok 3:
Usuń wszystkie warstwy tłuszczu z wieprzowiny, weź tylko suche mięso, pokrój je w cienkie paski lub kostki i dodaj na patelnię do cebuli. Smażyć przez 15-20 minut na średnim ogniu, ciągle mieszając, przykryłem pokrywką.
Krok 4:
W tym czasie zajmij się fasolą, może być zarówno świeża, jak i mrożona, druga opcja jest nawet lepsza: fasola jest już pokrojona na prawie identyczne kawałki, obrana, pozostaje tylko lekko ugotować, nawet nie trzeba jej rozmrażać. Wrzucając mrożoną fasolę do wrzącej wody, gotuj przez 8 minut, a następnie natychmiast pod strumieniem zimnej wody-aby nie straciła jasnozielonego koloru. Ale fasola może być żółta, wybór należy zawsze do ciebie.
Krok 5:
Gdy mięso jest prawie gotowe, wlej sos sojowy, pieprz. Gotuj w sosie przez 5 minut. Przykryj gotowe mięso sezamem, dobrze wymieszaj, aby nasiona przeniknęły wszędzie.
Krok 6:
Wrzuć fasolę do durszlaka, zalej zimną wodą, pozwól jej spłynąć i dodaj na patelnię do mięsa z sezamem.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj i podawaj.
wieprzowina z zieloną fasolką to danie Pochodzące ze Wschodu. Zaskakujące jest to, że w źródle nie było czosnku, ale była cebula - zwykle jest odwrotnie w kuchni chińskiej, więc jeśli chcesz go ugotować z czosnkiem, myślę, że nie będzie to nonsens.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g