wieprzowina z zieloną fasolką

wieprzowina z zieloną fasolką - niezwykła, szybka i smaczna. Wieprzowina z zieloną fasolką w Chiński sposób jest bardzo łatwa do przygotowania. Jego smak zależy od obecności sosu sojowego i jest uzupełniony nasionami sezamu. Możesz podawać wieprzowinę z zieloną fasolą na lunch jako drugie danie - tutaj od razu masz główne i boczne, bardzo wygodne, smaczne i zdrowe. Proporcje składników zmieniłbym, dodając fasolę o 2/3.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 8 g
tłuszcze 48 % 15 g
węglowodany 26 % 8 g
179 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Danie według przepisu & quot; wieprzowina z zieloną fasolą & quot; jest przygotowywana na bazie mięsa wieprzowego, lepiej wziąć chude części tuszy ,w tym przypadku wycięty medalion. Następnie do Dania potrzebujesz zielonej fasoli-świeżej lub mrożonej. Z dodatkowych składników wymagany jest sos sojowy i sezam, ponieważ to danie pochodzi z kuchni chińskiej, Dodaj również cebulę, olej słonecznikowy i przyprawy do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, pokrojoną w półpierścienie lub mniejszą, aż będzie przezroczysta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Usuń wszystkie warstwy tłuszczu z wieprzowiny, weź tylko suche mięso, pokrój je w cienkie paski lub kostki i dodaj na patelnię do cebuli. Smażyć przez 15-20 minut na średnim ogniu, ciągle mieszając, przykryłem pokrywką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tym czasie zajmij się fasolą, może być zarówno świeża, jak i mrożona, druga opcja jest nawet lepsza: fasola jest już pokrojona na prawie identyczne kawałki, obrana, pozostaje tylko lekko ugotować, nawet nie trzeba jej rozmrażać. Wrzucając mrożoną fasolę do wrzącej wody, gotuj przez 8 minut, a następnie natychmiast pod strumieniem zimnej wody-aby nie straciła jasnozielonego koloru. Ale fasola może być żółta, wybór należy zawsze do ciebie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy mięso jest prawie gotowe, wlej sos sojowy, pieprz. Gotuj w sosie przez 5 minut. Przykryj gotowe mięso sezamem, dobrze wymieszaj, aby nasiona przeniknęły wszędzie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wrzuć fasolę do durszlaka, zalej zimną wodą, pozwól jej spłynąć i dodaj na patelnię do mięsa z sezamem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj i podawaj.

wieprzowina z zieloną fasolką to danie Pochodzące ze Wschodu. Zaskakujące jest to, że w źródle nie było czosnku, ale była cebula - zwykle jest odwrotnie w kuchni chińskiej, więc jeśli chcesz go ugotować z czosnkiem, myślę, że nie będzie to nonsens.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy