sos pomidorowy do kotletów

aromatyczny sos doskonale ozdobi Twoje danie i poprawi jego smak.
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
13 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

po zakończeniu smażenia kotletów usmaż cebulę pokrojoną w kostkę, pół pierścienia lub mniej na tej samej patelni.
rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą i wlać do opiekania, mieszając. Doprowadzić do wrzenia. Dodaj tutaj wyciśnięty czosnek, przyprawy i sól. Na samym końcu dodaj posiekane świeże zioła.
wszystko, sos pomidorowy można podawać razem z kotletami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy