sos pomidorowy do kotletów
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
po zakończeniu smażenia kotletów usmaż cebulę pokrojoną w kostkę, pół pierścienia lub mniej na tej samej patelni.
rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą i wlać do opiekania, mieszając. Doprowadzić do wrzenia. Dodaj tutaj wyciśnięty czosnek, przyprawy i sól. Na samym końcu dodaj posiekane świeże zioła.
wszystko, sos pomidorowy można podawać razem z kotletami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g