niemiecka sałatka myśliwska
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Gotuj ziemniaki do miękkości. Pozwól mu trochę ostygnąć i wyczyść. Pokrój ciepłe ziemniaki w plastry.
Krok 3:
Pokrój połowę cebuli na półpierścienie , ogórki na plasterki.
Krok 4:
Majonez wymieszaj z musztardą, w razie potrzeby posiekaj kilka gałązek świeżych ziół.
Krok 5:
Kiełbasy myśliwskie kroimy na kilka kawałków i smażymy na suchej patelni na złoty kolor.
Krok 6:
Wymieszaj ciepłe ziemniaki, grzyby, cebulę, ogórki i kiełbaski.
Krok 7:
Dodaj zioła i majonez. Wymieszaj i podawaj.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g