skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw przygotuj nadzienie. Weź trochę kiełbasy i sera. Pokrój kiełbasę na cienkie paski. Ser można pokroić w jeden kawałek, wielkości naszej przyszłej koperty.
2. Umyj zieloną cebulę i drobno posiekaj.
3. Weź Podłużny chleb pita i podziel go na dwie części, aby uzyskać kwadraty.
4. Smarujemy nasze kwadraty majonezem, ale małą warstwą, aby się nie nasiąkły. W ten sposób lekko zwilżamy suchy chleb pita.
5. Na środku kwadratowego chleba pita kładziemy kiełbasę, ser i posypujemy cebulą.
6. Zawiń chleb pita kopertą. Można to zrobić, zginając prawą i lewą krawędź do wewnątrz, zamykając wypełnienie, a następnie zrób to samo z dolną i górną krawędzią. Robimy to z naszymi dwoma kwadratami.
7. Rozbij jajko na szeroki talerz, ubij widelcem, dodając sól i przyprawy do smaku.
8. Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Stawiamy na średnim ogniu.
9. Koperty zanurzamy w jajku po obu stronach, obracając kilka razy, aby jajko dobrze przylegało do chleba pita i kładziemy na patelni stroną złącza, aby natychmiast się usmażyło, a nasza koperta się nie otworzyła. Gdy jedna strona się zarumieni, odwróć ją na drugą. Czekamy, aż druga strona się zarumieni i usuwamy koperty z ognia.
kiedy trochę ostygną, możesz jeść. Ser z ciepła będzie musiał się stopić, kiełbasa trochę puści sok. Powinno być bardzo smaczne!
po opanowaniu tego przepisu możesz dodać do kopert różne inne składniki i sosy do smaku.
na przykład możesz uzupełnić ten przepis kółkiem pomidora. Lub dodaj trochę musztardy lub keczupu do majonezu.
nawet jeśli nagle przyszli do ciebie goście, to szybko robiąc takie koperty z kiełbasą i serem, mile ich zaskoczysz i nie sprawi ci to wielu kłopotów.
takie koperty można zjeść obfite śniadanie, można je zabrać na lunch i podgrzać w kuchence mikrofalowej przed jedzeniem. A na obiad będą odpowiednie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g