koperty pita z kiełbasą i serem

pyszne, satysfakcjonujące i szybkie na śniadanie i ze sobą! Spróbuj sam! Zgodnie z tym przepisem możesz bardzo szybko przygotować pyszną przekąskę za pomocą tego, co jest w lodówce. Okaże się wystarczająco satysfakcjonujący. Takie koperty można zabrać ze sobą na piknik w drodze. Są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno! Dobry zamiennik nudnych kanapek z kiełbasą i serem.
AlenushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 13 g
tłuszcze 76 % 44 g
węglowodany 2 % 1 g
449 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Najpierw przygotuj nadzienie. Weź trochę kiełbasy i sera. Pokrój kiełbasę na cienkie paski. Ser można pokroić w jeden kawałek, wielkości naszej przyszłej koperty.
2. Umyj zieloną cebulę i drobno posiekaj.
3. Weź Podłużny chleb pita i podziel go na dwie części, aby uzyskać kwadraty.
4. Smarujemy nasze kwadraty majonezem, ale małą warstwą, aby się nie nasiąkły. W ten sposób lekko zwilżamy suchy chleb pita.
5. Na środku kwadratowego chleba pita kładziemy kiełbasę, ser i posypujemy cebulą.
6. Zawiń chleb pita kopertą. Można to zrobić, zginając prawą i lewą krawędź do wewnątrz, zamykając wypełnienie, a następnie zrób to samo z dolną i górną krawędzią. Robimy to z naszymi dwoma kwadratami.
7. Rozbij jajko na szeroki talerz, ubij widelcem, dodając sól i przyprawy do smaku.
8. Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Stawiamy na średnim ogniu.
9. Koperty zanurzamy w jajku po obu stronach, obracając kilka razy, aby jajko dobrze przylegało do chleba pita i kładziemy na patelni stroną złącza, aby natychmiast się usmażyło, a nasza koperta się nie otworzyła. Gdy jedna strona się zarumieni, odwróć ją na drugą. Czekamy, aż druga strona się zarumieni i usuwamy koperty z ognia.
kiedy trochę ostygną, możesz jeść. Ser z ciepła będzie musiał się stopić, kiełbasa trochę puści sok. Powinno być bardzo smaczne!
po opanowaniu tego przepisu możesz dodać do kopert różne inne składniki i sosy do smaku.
na przykład możesz uzupełnić ten przepis kółkiem pomidora. Lub dodaj trochę musztardy lub keczupu do majonezu.
nawet jeśli nagle przyszli do ciebie goście, to szybko robiąc takie koperty z kiełbasą i serem, mile ich zaskoczysz i nie sprawi ci to wielu kłopotów.
takie koperty można zjeść obfite śniadanie, można je zabrać na lunch i podgrzać w kuchence mikrofalowej przed jedzeniem. A na obiad będą odpowiednie.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g

Podobne przepisy