skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować ten przepis, możesz wziąć gotowe kupaty ze sklepu, ale mam wcześniej przygotowane półfabrykaty Kupat z zamrażarki. Przygotowanie ich nie jest tak trudne, najważniejsze jest znalezienie wcześniej oczyszczonych wnętrzności! Następnie pokrój mięso i smalec w drobną kostkę, posiekaj czosnek, dodaj przyprawy, sól, szczyptę cukru i za pomocą specjalnej dyszy do maszynki do mięsa uformuj małe kiełbaski! Przechowywać w zamrażarce w temperaturze -18 może 6 miesięcy!
Krok 2:
Do sosu wymieszaj śmietanę, koncentrat pomidorowy, przyprawy, sól, wyciśnij czosnek przez prasę
Krok 3:
Obierz ziemniaki, umyj je pod bieżącą wodą, pokrój małe wzdłuż na 4 części, a duże na 8 części
Krok 4:
Zamykamy dolną część rękawa specjalnym klipsem, dodajemy ziemniaki, sos i kupaty (aby przygotować ten przepis, wziąłem połowę gotowych kupatów z określonej liczby produktów). Wszystko dobrze wymieszaj w rękawie
Krok 5:
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż ziemniaki będą gotowe, Zajęło mi to 45 minut, ale skup się na piekarniku
Krok 6:
Ziemniaki okazały się kruche, piękne, nasączone aromatem kiełbas! Podawaj z ziołami i świeżymi warzywami!
najtrudniejszą rzeczą w tym przepisie było dla mnie zrobienie zdjęcia! Spróbuj gotować, to jest bardzo proste i smaczne, szczerze mówiąc!
przepis na kupaty można znaleźć na przykład
tutaj
.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g