kupaty z ziemniakami w piekarniku

apetyczne domowe danie z kategorii jest szybkie, proste, smaczne. Cała rodzina pokocha to danie, ponieważ co może być lepszego niż soczyste kiełbaski z pieczonymi ziemniakami! Jak dla mnie to zawsze wygrana-wygrana! Przygotowanie jest szybkie i proste, jeśli masz gotowe domowe kąpiele, takie jak moje! Cóż, kto nie, napiszę przepis)
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 28 % 9 g
201 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować ten przepis, możesz wziąć gotowe kupaty ze sklepu, ale mam wcześniej przygotowane półfabrykaty Kupat z zamrażarki. Przygotowanie ich nie jest tak trudne, najważniejsze jest znalezienie wcześniej oczyszczonych wnętrzności! Następnie pokrój mięso i smalec w drobną kostkę, posiekaj czosnek, dodaj przyprawy, sól, szczyptę cukru i za pomocą specjalnej dyszy do maszynki do mięsa uformuj małe kiełbaski! Przechowywać w zamrażarce w temperaturze -18 może 6 miesięcy!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do sosu wymieszaj śmietanę, koncentrat pomidorowy, przyprawy, sól, wyciśnij czosnek przez prasę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz ziemniaki, umyj je pod bieżącą wodą, pokrój małe wzdłuż na 4 części, a duże na 8 części

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zamykamy dolną część rękawa specjalnym klipsem, dodajemy ziemniaki, sos i kupaty (aby przygotować ten przepis, wziąłem połowę gotowych kupatów z określonej liczby produktów). Wszystko dobrze wymieszaj w rękawie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż ziemniaki będą gotowe, Zajęło mi to 45 minut, ale skup się na piekarniku

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ziemniaki okazały się kruche, piękne, nasączone aromatem kiełbas! Podawaj z ziołami i świeżymi warzywami!

najtrudniejszą rzeczą w tym przepisie było dla mnie zrobienie zdjęcia! Spróbuj gotować, to jest bardzo proste i smaczne, szczerze mówiąc!
przepis na kupaty można znaleźć na przykład  tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy