skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. Aby danie było bardziej satysfakcjonujące i pożywne, możesz dodać do kompozycji produktów do jego przygotowania, takie warzywa, na przykład rośliny strączkowe, doskonale harmonizują z wątróbką drobiową, maskując jej specyficzny smak lub inny smak lub nic nie dodawać. Bierzemy ryż długoziarnisty lub gotowany na parze, dokładnie spłukujemy, aż woda stanie się przezroczysta.
Krok 2:
Obierz cebulę i drobno posiekaj nożem.
Krok 3:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 4:
Wątróbka drobiowa jest dokładnie myta, odcinana w obecności tłuszczów i folii. Pokrój wątrobę na małe kawałki i ponownie spłucz, dokładnie wyciśnij i spuść wodę.
Krok 5:
Wlej olej roślinny na patelnię. Rozgrzewamy go. Rozłóż marchewki i cebulę na oleju, w przypadku użycia innych warzyw, na przykład fasoli, natychmiast wyślij je na patelnię wraz z marchewką i cebulą. Smaż warzywa na średnim ogniu przez 5-7 minut, aż cebula stanie się przezroczysta, a marchewka miękka.
Krok 6:
Na patelnię z warzywami wysyłamy wątróbkę drobiową. Natychmiast wymieszaj składniki.
Krok 7:
I smaż wątróbkę drobiową z warzywami przez 10 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając łopatką, aż wątroba się rozjaśni.
Krok 8:
Następnie wlej umyty ryż na patelnię z wątróbką drobiową i warzywami, wyrównaj go na całej powierzchni patelni. Dodaj sól i czarny pieprz. W razie potrzeby i smaku możesz dodać więcej przypraw. Wlej wodę, aby przekroczyła zawartość patelni o jeden centymetr. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny pod pokrywką.
Krok 9:
Następnie zdejmij pokrywkę z patelni, płyn powinien prawie całkowicie odparować, wymieszaj wątróbkę drobiową z ryżem i warzywami, Usuń próbkę. W razie potrzeby możesz dodać przyprawy lub dodać sól. Danie jest gotowe. Podawaj wątróbkę drobiową z ryżem na stole ze świeżym chlebem i ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g