grillowane burgery

pachnący i najsmaczniejszy Burger o zapachu ogniska! Ten Burger można gotować na dowolnym grillu: elektrycznym, węglowym, gazowym, patelni i grillu. Zachwyć swoich ulubionych pysznymi domowymi kanapkami z kotletem!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 31 % 10 g
199 kcal
IG: 30 / 70 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić najsmaczniejszego i najbardziej aromatycznego burgera z grilla lub grilla? Przede wszystkim przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Kup bułki do burgerów w sklepie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ponieważ hamburgery są przygotowywane przez kilka minut, polecam wcześniej przygotować warzywa i ser. Opłucz pomidory i liście sałaty i osusz papierowymi serwetkami. Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie lub pierścienie. Pokrój pomidory i ogórki kiszone na grube koła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Użyłem zakupionych gotowych mrożonych pasztecików do burgerów, ale możesz je zrobić sam. Użyj do tego mielonej wołowiny lub mieszanej wołowiny. Dodaj ulubione przyprawy, trochę soli i bardzo drobno posiekaną cebulę, jeśli chcesz. Uformuj płaskie okrągłe placki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozpal ogień w grillu. Poczekaj, aż się wypali i pozostaną dobre węgle.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy płonie ogień, pokrój bułki burgerowe na dwie części.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść kotlety na czystym i wstępnie nasmarowanym ruszcie z olejem roślinnym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ile grillować burgery? Zależy to od temperatury i grubości kotletów. Smażyć do miękkości.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Odwróć kotlety, upewnij się, że się nie przypalą. Ważne jest, jeśli prześwietlisz kotlety na węglu drzewnym, staną się suche.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż bułki na ruszcie i pozostaw dosłownie na kilka sekund. Możesz odwrócić bułki i usmażyć z drugiej strony.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pozostaje zebrać burgery. Dzieci chętnie uczestniczą w tym procesie, wypełniając burgera ulubionymi dodatkami i sosami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posmaruj dolną bułkę odrobiną majonezu. Połóż liść sałaty, na nim kotlet, ser, cebulę, ogórki i pomidory. Posmaruj górną bułkę odrobiną keczupu i przykryj burgerem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Możesz użyć tylko keczupu i położyć liść sałaty na przykład na serze. Kolejność układania produktów może być absolutnie dowolna według Twojego gustu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Aby ser lekko się stopił, możesz odwrócić gotowy kotlet, natychmiast położyć na nim ser i pozostawić na węglach na kilka sekund. Na gorącym kotle ser lekko się rozpuści, dzięki czemu smak burgera będzie ciekawszy.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podawaj, gdy kotlet jest gorący. Bardzo aromatyczne i smaczne!

jeden z ulubionych przysmaków dorosłych i dzieci. Ugotuj go na świeżym powietrzu na pikniku, gdzie wszyscy, a nawet dzieci, mogą uczestniczyć w tym procesie! Pamiętaj, aby spróbować!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Kok - 242   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy