skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić najsmaczniejszego i najbardziej aromatycznego burgera z grilla lub grilla? Przede wszystkim przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Kup bułki do burgerów w sklepie.
Krok 2:
Ponieważ hamburgery są przygotowywane przez kilka minut, polecam wcześniej przygotować warzywa i ser. Opłucz pomidory i liście sałaty i osusz papierowymi serwetkami. Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie lub pierścienie. Pokrój pomidory i ogórki kiszone na grube koła.
Krok 3:
Użyłem zakupionych gotowych mrożonych pasztecików do burgerów, ale możesz je zrobić sam. Użyj do tego mielonej wołowiny lub mieszanej wołowiny. Dodaj ulubione przyprawy, trochę soli i bardzo drobno posiekaną cebulę, jeśli chcesz. Uformuj płaskie okrągłe placki.
Krok 4:
Rozpal ogień w grillu. Poczekaj, aż się wypali i pozostaną dobre węgle.
Krok 5:
Gdy płonie ogień, pokrój bułki burgerowe na dwie części.
Krok 6:
Umieść kotlety na czystym i wstępnie nasmarowanym ruszcie z olejem roślinnym.
Krok 7:
Ile grillować burgery? Zależy to od temperatury i grubości kotletów. Smażyć do miękkości.
Krok 8:
Odwróć kotlety, upewnij się, że się nie przypalą. Ważne jest, jeśli prześwietlisz kotlety na węglu drzewnym, staną się suche.
Krok 9:
Ułóż bułki na ruszcie i pozostaw dosłownie na kilka sekund. Możesz odwrócić bułki i usmażyć z drugiej strony.
Krok 10:
Pozostaje zebrać burgery. Dzieci chętnie uczestniczą w tym procesie, wypełniając burgera ulubionymi dodatkami i sosami.
Krok 11:
Posmaruj dolną bułkę odrobiną majonezu. Połóż liść sałaty, na nim kotlet, ser, cebulę, ogórki i pomidory. Posmaruj górną bułkę odrobiną keczupu i przykryj burgerem.
Krok 12:
Możesz użyć tylko keczupu i położyć liść sałaty na przykład na serze. Kolejność układania produktów może być absolutnie dowolna według Twojego gustu.
Krok 13:
Aby ser lekko się stopił, możesz odwrócić gotowy kotlet, natychmiast położyć na nim ser i pozostawić na węglach na kilka sekund. Na gorącym kotle ser lekko się rozpuści, dzięki czemu smak burgera będzie ciekawszy.
Krok 14:
Podawaj, gdy kotlet jest gorący. Bardzo aromatyczne i smaczne!
jeden z ulubionych przysmaków dorosłych i dzieci. Ugotuj go na świeżym powietrzu na pikniku, gdzie wszyscy, a nawet dzieci, mogą uczestniczyć w tym procesie! Pamiętaj, aby spróbować!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g