luźny pilaw w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki-dowolne mięso, ryż, cebula, marchew, czosnek, przyprawy, olej roślinny. Włącz powolną kuchenkę w trybie smażenia na 20 minut
Krok 2:
Pokrój mięso w kostkę (wziąłem wieprzowinę) około 2 cm.
Krok 3:
Pokrój cebulę w półpierścienie, zetrzyj marchewki lub pokrój w paski.
Krok 4:
Dodaj do mięsa. Obsmażać.
Krok 5:
Po usmażeniu cebuli, marchwi i mięsa dodaj ryż. Ryż należy najpierw umyć do czystej wody.
Krok 6:
Dodaj przyprawy. Wciśnij główkę czosnku do ryżu.
Krok 7:
Napełnij wodą tak, aby przykryła ryż na około 2 cm.
Krok 8:
Po zakończeniu programu Usuń główkę czosnku z pilawu. Wymieszaj gotowy pilaw i podawaj na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g