skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić hot doga w chlebie pita? Przygotuj jedzenie. Weź cienki chleb pita, potrzebujesz dwóch sztuk (po jednej na porcję). Kiełbaski są lepsze długie i cienkie, miałem zwykłe mleko, okazały się krótkie. Nie miało to wpływu na smak.
Krok 2:
Rozłóż kapustę pekińską na liście, dobrze je opłucz, a następnie dokładnie osusz. Pokrój liście w cienkie paski. Oprócz Pekinu możesz wziąć zwykłą białą kapustę. Ale wtedy trzeba będzie go dokładnie zmiażdżyć rękami, aby kapusta stała się miękka i wypuściła sok.
Krok 3:
Umyj pomidora, osusz i pokrój w paski-najpierw w plasterki, a następnie w paski. Spuść nadmiar soku.
Krok 4:
Zetrzyj ser. Głównym kryterium przy wyborze sera do tego przepisu jest jego smak i topliwość. Wybierz naturalne odmiany, bez dodatków roślinnych.
Krok 5:
Obierz kiełbaski i usmaż na patelni grillowej ze wszystkich stron. Nie trzymaj ich zbyt długo w ogniu-niektóre rodzaje kiełbasek mogą pęknąć.
Krok 6:
Rozłóż chleb pita na stole. Na środku liścia ułóż posiekaną kapustę w paski. Połóż koreańską marchewkę na kapuście. Możesz go ugotować sam, na naszej stronie jest wiele przepisów.
Krok 7:
Połóż kiełbasę na marchewce, z boku — paski pomidora.
Krok 8:
Posmaruj pomidora majonezem, kiełbasę sosem pomidorowym i musztardą. Weź musztardę według własnego gustu, mam słodką i nie pikantną.
Krok 9:
Posyp nadzienie startym serem.
Krok 10:
Zwiń chleb pita, zwijając krawędzie, w ciasną rolkę.
Krok 11:
Opiekaj hot dogi na patelni grillowej z obu stron do pasków — to wystarczy, aby ser się stopił.
Krok 12:
Następnie natychmiast podawaj hot doga do stołu. Smacznego!
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g