skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki do przygotowania sałatki z ziemniakami Pai i kurczakiem. Użyjemy wędzonego kurczaka, odpowiednia jest pierś, podudzia i uda. Ogórki kiszone (solone), jajka gotowane, surowe ziemniaki, majonez i sól do smaku. Przygotuj głębokie naczynia do sałatek.
Krok 2:
Gotuj jajka do miękkości, ostudź, obierz i posiekaj. Złożyć do przygotowanej głębokiej miski.
Krok 3:
Ogórki kiszone wyjąć ze słoika, pokroić nie na duże kawałki jak jajka. Dodaj do salaterki do jajek.
Krok 4:
Oddziel wędzonego kurczaka (używam ud) od kości, obierz i posiekaj. Dodaj kurczaka do jajek i ogórków.
Krok 5:
Dobrze umyj ziemniaki pod bieżącą wodą i obierz. Następnie pokrój go w paski (wygodnie jest to zrobić za pomocą koreańskiej tarki do marchwi) i spłucz pod wodą w durszlaku, aby pozbyć się nadmiaru skrobi.
Krok 6:
Rozgrzej olej roślinny w głębokim tłuszczu lub na głębokiej patelni. Włóż przygotowane ziemniaki do gorącego oleju, smaż je do miękkości. Połóż gotowe ziemniaki na papierowych serwetkach, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 7:
Jeśli sałatka jest przygotowywana do podania od razu, połóż smażone ziemniaki na posiekanych składnikach i podawaj natychmiast. Jeśli sałatka musi stać, polecam nie dodawać ziemniaków do sałatki, w przeciwnym razie stanie się miękka i straci cały swój urok.
ziemniaki Pai to obrane i pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki smażone w dużej ilości oleju roślinnego. Jeśli frytki są również smażone w głębokim tłuszczu, różnica polega tylko na sposobie krojenia: ziemniaki Pai są bardzo cienkie. Oczywiście ta metoda gotowania nie może być przypisana zdrowej diecie, ale czasami możesz zafundować sobie takie chrupiące ziemniaki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g