kotlety wątróbkowe z wątróbki drobiowej z kaszą manną

pyszne. Szybko i łatwo. Przydatne! Spróbuj! Nie zawiedziesz się)
ManiaszaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 13 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 31 % 9 g
151 kcal
IG: 67 / 33 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kotlety wątrobowe z wątróbki drobiowej z kaszą manną? Przepuść wątrobę przez maszynę do mięsa.Przekręć tam łuk. Dodaj jajko,semolinę,majonez,mielony imbir, sól i pieprz do smaku.Bardzo drobno posiekaj czosnek lub wyciśnij go prasą czosnkową.Dobrze wymieszaj.Pozostaw na 20 minut,aby semolina puchła.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Łyżką umieść kotlety na patelni z olejem słonecznikowym.Smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z tej liczby produktów dostałem 20 kotletów. Możesz jeść z dodatkami, z warzywami lub robić kanapki. Smacznego!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Wątróbka jagnięca - 101   kcal/100g
  • Wołowy liver - 735   kcal/100g
  • Wątróbka gęsia - 412   kcal/100g
  • Wątróbka Kacza - 405   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy