skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety wątrobowe z wątróbki drobiowej z kaszą manną? Przepuść wątrobę przez maszynę do mięsa.Przekręć tam łuk. Dodaj jajko,semolinę,majonez,mielony imbir, sól i pieprz do smaku.Bardzo drobno posiekaj czosnek lub wyciśnij go prasą czosnkową.Dobrze wymieszaj.Pozostaw na 20 minut,aby semolina puchła.
Krok 2:
Łyżką umieść kotlety na patelni z olejem słonecznikowym.Smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Krok 3:
Z tej liczby produktów dostałem 20 kotletów. Możesz jeść z dodatkami, z warzywami lub robić kanapki. Smacznego!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowy liver - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g