ciepła sałatka z piersi i cukinii
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj kurczaka, osusz, pokrój na kawałki średniej wielkości.
2. Umyj cukinię (najlepiej młode owoce), pokrój na pół wzdłuż, a następnie pokrój każdą połowę na talerze.
3. Smaż mięso z kurczaka na oleju roślinnym do miękkości, a cukinię na złoty kolor z każdej strony.
4. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
5. Połóż kurczaka na cukinii, dodaj kleik czosnkowy, a także sól i pieprz do smaku. Skrop sałatkę sokiem z cytryny, wymieszaj, przykryj i odstaw na gorącą patelnię na 10-15 minut.
posyp porcjami i podawaj!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g