skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj mięso, użyj ręczników papierowych, aby usunąć nadmiar wilgoci.
2. Ząbki czosnku obrać, pokroić na połówki wzdłuż.
3. Mięso nadziewać talerzami czosnku i ziela angielskiego, wykonując dość głębokie nakłucia nożem.
4. Włóż mięso do miski, posyp przyprawami wieprzowymi, dokładnie przetrzyj szyjkę ze wszystkich stron.
5. Polej mięso sosem sojowym.
6. Marynuj mięso przez 2 godziny, od czasu do czasu obracając je na drugą stronę.
7. Wytnij rękaw o pożądanym rozmiarze, zszyj z jednej strony. Włóż mięso do rękawa. Przypnij rękaw po drugiej stronie.
8. Połóż mięso w rękawie na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1 godzinę.
9. Jeśli chcesz mieć złotą skórkę na mięsie, na 10 minut przed końcem gotowania pokrój i otwórz rękaw. Gotowość mięsa można sprawdzić, przekłuwając je nożem. Jeśli wycieknie klarowny sok, mięso jest gotowe.
podawaj mięso na gorąco z warzywami i ziołami. Lub ostudź i podawaj jako zimną przekąskę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Szyjka wieprzowa - 343 kcal/100g