naleśniki ze śledziem - Sylwester w naleśnikach z jajkiem

ulubiona sałatka jako oryginalna przystawka! Polecamy! Cóż za Nowy Rok bez klasycznego Oliviera i & quot; futra & quot;? A jeśli wkrótce masz ochotę zaskoczyć swoich gości, ugotuj im takie futro w naleśnikach.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 46 % 11 g
136 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

dodaj cukier, sól, drożdże do jednej trzeciej mąki i rozcieńcz ciepłym mlekiem. Ubij mieszaninę trzepaczką i pozostaw na pół godziny w ciepłym miejscu.

na teście powinny pojawić się bąbelki.

ubij jajko i dodaj je również do naszego ciasta.

wlej tutaj resztę mąki, wlej olej roślinny i dobrze wymieszaj.

smarujemy kawałkiem smalcu lub Rast.posmaruj patelnię, upiecz naleśniki jak zwykle.

gotuj buraki, zetrzyj na drobnej tarce.

wyciśnij sok, podgrzej do 70 stopni i rozpuść w nim płytki żelatyny. Wlej sok do buraków i wymieszaj.

pokrój cebulę w paski, marynuj w occie.

kładziemy folię na stole, nakładamy na nią dwa naleśniki.

obie posmaruj cienką warstwą buraków.

śledzie kroimy w cienkie plasterki, kładziemy na burakach.

na wierzchu - marynowana cebula.

ubij śmietanę do piany, Dodaj do niej starte jabłka, chrzan, pieprz, sól.

powstały sos kładziemy na śledziu, posypujemy świeżymi ziołami.

pokrój ogórek wzdłuż na kawałki i połóż na krawędzi naleśnika.

za pomocą folii owijamy rolkę i wkładamy do zamrażarki na 45 minut.

naleśniki w futrze kroimy w bułki i od razu podajemy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy